Zonguldak’ta koronavirüs salgını tedbirleri amacıyla yapılan tüm uyarılara rağmen insanlar çarşı merkezine inmeyi tercih ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde ve şehrimizde tedbirler en üst seviyeye çıkarılmasına rağmen vatandaşlar “Evde kal” çağrılarına uymayarak çarşı merkezinde dolaşmaya devam ediyor.

Yeni tip koronavirüs (covid-19) ile mücadele kapsamında Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yoğunluğun yaşandığı bölgelerde sürekli devriye atarak “Değerli Zonguldaklılar evlerinizde kalmanız sizler ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayınız” anonsları yapıyor. Ama yapılan tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen insanlar ne sosyal mesafeye dikkat ediyorlar nede çarşı merkezinde boş boş dolaşmaktan vazgeçiyorlar.

Alınan onca önlemlere ve uyarılara rağmen halkın yine de çarşıya inmesi, banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturup sosyal mesafeye dikkat etmemesi üzerine önceki gün Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, bizzat çarşı merkezine gelerek vatandaşları Yeni tip koronavirüse karşı uyardılar. Ama gelinen noktada yapılan tüm uyarılara rağmen halen Gazipaşa Caddesinde insan yoğunluğunun gözlenmesi Zonguldak halkının Yeni tip koronavirüs salgınına karşı ne kadar duyarsız olduğunu gösteriyor. “Bana bir şey olmaz, ben değil koronavirüs benden korksun” gibi düşünce içerisinde olan insanlar olduğu sürece devlet ne kadar önlem alırsa alsın bu işin sonu gelmez. Bir kişinin sorumsuzluğu binlerce kişinin sağlığının bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle devletin “Evde kal” çağrılarına uymalıyız uymayanları da uyarmalıyız. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi