Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma yasağı nedeniyle boş kalan caddeler yasağın sona ermesiyle birlikte insan akınına uğradı.

Geçen cumartesi ve pazar günleri için ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar iki gün boyunca evlerinden dışarı çıkmadılar bugün ise yasak kalmış durumda ve vatandalar hiçbir şey olmamış gibi caddede volta atmaya devam ediyorlar.

KORONAVİRÜS UMURLARINDA DEĞİL!

İki gün sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından Zonguldak kent merkezinde hareketlilik yaşandı. Kentin en işlek caddesi olan Gazipaşa Caddesi, Acılık ve Soğuksu semtlerinde insan yoğunluğu ve sosyal mesafeye dikkat edilmediği görüldü. Polis ekiplerinin yaptığı uyarılara duyarsız kalan vatandaşlar “bu kadarda olmaz!” dedirtti. Fevzipaşa Caddesi üzerinde oluşturulan kontrol noktasında polis ekipleri tek tek sürücüleri denetledi. Araç kullanırken maske takılması zorunluluğunun hatırlatıldığı sürücüler; market, eczane, banka, hastane gibi ihtiyaçları doğrultusunda sokağa çıktıklarını belirterek kısa sürede işlemlerini tamamlayarak evlerine döneceklerini ifade ettiler. Bazı vatandaşlar izin belgelerini göstererek işe gitmek üzere yola çıktıklarını belirtiler.

BİNLERCE İNSAN KENDİNİ SOKAĞA ATTI!

Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma yasağı nedeniyle caddeler boş kalmıştı ancak yasağın sona ermesiyle birlikte işi olan olmayan birçok vatandaşın çarşı merkezine akın etmesi duyarlı vatandaşların tepkisini çekti. Birçok vatandaş; “devlet iki gün evde kalın ekmeğiniz evlerinize kadar getirilecek dedi ama sanki kıtlıktan çıkmışçasına insanlar ekmek fırınlarına ve o saatte açık olmaması gereken bazı marketlere akın ettiler. Devletin, özelliklede Sağlık Bakanlığımız ve sağlık çalışanlarımızın emeklerinin çoğu sıkıntıya girdi. Yetkililer o gün akşam dışarı çıkanlar kendisini 14 gün karantinada tutsun dedi. Bu gün yasak kalktı o gün çarşıya inen inmeyen binlerce insan kendini sokağa attı. Koronavirüs olanda olmayanda bir birine karıştı. İnşallah daha büyük sıkıntı yaşamayız demek istiyoruz ama bu sadece iyi bir niyet olmaktan öteye gidecek gibi gözükmüyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi