Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir yaptığı açıklamada, “İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Korona virüs salgınıyla mücadelede virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla Kasım ayından itibaren bazı tedbirler almış ve bu tedbirler kapsamında  bazı işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerine sınırlamalar getirilmiştir. Kasım ayı sonundan itibaren uygulanmakta olan  ilave tedbirlerle birlikte salgının seyrinde (vaka ve hasta sayılarında) ciddi bir düşüş yaşanmış, ancak istenilen seviyelere gelinememiştir” dedi.

Demir açıklamasında, “Koronavirüs salgını ile mücadelede tedbiri elden  bırakmayalım” diyerek şunları söyledi:

“Halihazırda uygulanmakta olan tedbir ve kuralların illerin risk grubuna göre kademeli olarak esnetilmesi kararlaştırılarak kontrollü normalleşme sürecine dair temel usul ve esaslar belirlenmiş olup, İçişleri Bakanlığının 02.03.2021 tarih ve 3514 sayılı Genelgesi gereği yüksek risk grubunda değerlendirilen İlimizde 02.03.2021 tarih ve 13 no’lu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Kararı ile lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında %50 kapasite ile müşterilerine işyerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkânı getirilmiştir.

Bu doğrultuda; bakkal, market, manav, kasap, berber kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb. açılış kapanış saatleri de İlimiz genelinde geçerli olmak üzere 07.00 - 20.00 saatleri arası olarak belirlenmiştir dedi.

DEMİR ,Üyelerimiz korona virüsle mücadele kapsamında, salgının başlangıcından buyana bir çok fedakarlıkta bulunarak devletimiz tarafından alınan tedbirlere uymuşlardır. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin önemli bir kısmı bu süreçte sınırlı sürelerle ve paket servis şeklinde hizmet vererek ticari faaliyetlerini sürdürmüşlerdir. Salgının seyrindeki düşüşle birlikte, üyelerimizin talepleri doğrultusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin de katkıları ile hükümetimizden hizmet sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin çalışma şekil ve saatlerinin  kontrollü bir şekilde esnetilmesi talebinde bulunduk. Talebimiz karşılık buldu ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz için çalışma şekil ve saatleri kontrollü olacak bir şekilde esnetildi.

Üyelerimizin bu kontrollü normalleşme döneminde devletimiz tarafından alınan tedbirlere azami uyum göstererek ticari faaliyetlerine devam edeceklerine inanıyorum. Özellikle çalışma saatlerine uyulması,%50 kapasite ile hizmet sunulması; maske, mesafe, hijyen kurallarına riayet edilmesi çok önemli. Ancak bu şekilde salgını yenebilir ve normalleşebiliriz. Aksi takdirde, büyük bir fedakarlıkla aldığımız  bu mesafeleri kaybedebiliriz ki hiçbir üyemiz bunu istemez. O nedenle üyelerimizi salgınla mücadelede karalı olmaya ve tedbiri elden bırakmamaya davet ediyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi