Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 6 Nisan 2012 tarihinde Filyos Nehrinin üzerinde olan köprünün çökmesi sonucunda hayatlarını kaybeden 15 kişi 10. yıldönümünde dualarla anıldı.

Filyos nehrinin üzerinde olan köprünün çökmesiyle birlikte suya gömülen minibüs ile yaya olarak giden ve aralarında eski Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in babası Kemal Gülşen ve yeğeni Sezgin Gülşen’inde bulunduğu ve 15 kişinin hayatını kaybettiği facianın 10. Yılında köprübaşında anma töreni düzenlendi. Aradan geçen 10 yıla rağmen kayıp 4 kişiye ulaşılamadı.

10 yıl geçmesine rağmen eski Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in yeğeni Sezgin Gülşen (21), Kadın Saraç (49), Tahir Özkara (66) ve Necati Azaklıoğlu’a (59) hala ulaşılamadı.

Düzenlenen anma törenine; Çaycuma İlçe Kaymakamı Muharrem Coşgun, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı,Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen,Çaycuma İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç,Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, daire müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Burada okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından protokol tarafından Filyos Nehrine karanfil bırakıldı.

“ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ, ACIYI YAŞIYORUZ”

Çaycuma İlçe Kaymakamı Muharrem Coşgun anma töreni sonrası yaptığı açıklamasında; “Maalesef bundan 10 yıl önce üzücü bir olay yaşadık. Sene-i devriyesinde kaybettiğimiz 15 vatandaşımızı anmak için toplanmış bulunmaktayız. Ben hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Böyle kazalar ve facialar ilçemize bir daha yaşatmasın. 10 sene olmasına rağmen Çaycuma olarak büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Acıyı yaşıyoruz. Cenab-ı Allah tekrarını göstermesin inşallah. Ben bütün vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaptığımız işleri düzgün yapmamız lazım. Kamu kurumları görevlerini yerine getiriyorlar. İnşalah böyle bir acı ilçemizde ve ülkemizde yaşanmaz” dedi.

“BU OLAYIN MEYDANA GELMESİNDE SORUMLULAR CEZALANDIRILMADI”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise; “Tam 10 yıl evvel arkamızda gördüğümüz yerde bulunan Çaycuma’nın 1948 yılında yapılan köprüsü çökmüş ve bu köprüde 15 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu 15 vatandaşımızın cesetlerinden 11 tanesini bulduk ve 4 tanesini de bulamadık. Bu tür olaylar hiçbir zaman istenmeyen ama uzun zamandır hafızalarda kazınmayacak olaylar. Ve maalesef bu olayın meydana gelmesinde sorumlu olanların ceza-i yargılaması da yapılamadı. Yani bu çöküşün sebebi de netleştirilemedi, açıklanmadı. Yargılama yapılamadığı için. Fakat ne yazık ki suçlusu belli olmadığı halde burada ölenlerin yakınlarının açtığı davalarda tazminatlar Çaycuma Belediyesi’ne verildi. 4 tane şüpheli vardı. Karayolları, Devlet Su İşleri, Valilik ve Çaycuma Belediyesi. Bu kurumların yetkilisine yargılanmasına izin verilmedi. Biz Çaycuma Belediyesi olarak bu tür olayların tekrar yaşanmaması için her sene ölenlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim okuyarak anıyoruz. Çaycuma girişinde şehit olanların anısına yaptığımız 6 Nisan Anıtı ile de herkese ibret olmasını istiyoruz. Umuyorum ve diliyorum bu ve buna benzer olaylar tekrar yaşanmaz" diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi