Zonguldak'ta yöresel ürünlerin korunması ve tanıtımı için kooperatif kuran kadınlar İl Genel Meclisi üyelerine sunum yaptı.
Çaycuma ilçesinde bir süre önce yöresel ürünlerin üretilmesi, korunması ve tanıtılması için kurulan Cumalı Kadınlar Kooperatifi İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti. Burada kooperatifin çalışmaları ve üretilen yöresel ürünlerin tanıtımına ilişkin bilgilendirme gerçekleştiren kooperatif üyesi kadınlar, hazırladıkları yöresel lezzetleri üyeleri sundu. Kooperatifin kurulmasında emeği olan Aynur Çakar ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve il genel meclisi üyelerine çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Dolma, cevizli kömeç, manda yoğurdu, kestane balı gibi yöresel lezzetlerden tadan üyeler de emekleri ile mücadele veren kadınlara destek olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.
Aynur Çakar ziyarete ilişkin, "Buraya kendimizi anlatmak kadınlar olarak Edirne’den karsa Antalya’dan Sinop’a kadar Zonguldak yöresel ürünlerinin varlığının olduğunu ve kimsenin de Zonguldak yöresel ürünlerini yok sayarak rant ve menfaat elde edilmek için Zonguldak’ı ötekileştirmeye ve bu değerlerimizin kurban edilemeyeceğinin bilinmesi korunması ve üretilmesi için destek istemeye geldik. Daha önce özel idarenin Zonguldak yöresel ürünleri Türkiye ile buluşuyor etkinliğine katılarak beş büyük ilde Ankara İstanbul İzmir Eskişehir Bursa'daki çalışmalarına şahsi olarak katıldık şimdide kooperatif olarak Türkiye'de bunu yapmak ve Zonguldak yöresel ürünlerini farkındalığını ilimize yakışır bir şekilde temsil etmek istiyoruz. Bizlerde bu konuda elimizi taşın altına koyarak özveriyle çalışarak farkındalığı ortaya koymak emek ve alın terimizle Zonguldak ilinin bu konuda sizlerin desteğiyle hak ettiği yere çıkarmaya çalışacağız" ifadelerine yer verdi. İHA

Editör: Haber Merkezi