Zonguldak İl Genel Meclisinin Mayıs ayı dördüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Erenler Köyü ve Ballıca Köyü içme suyu sondajlarıyla ilgili iş ve işlemlerinin yapılabilmesi için, İl Özel İdare 2021 yılı HJE programına alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık,  Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman, Köylere Yönelik Hizmetler, Plan ve Bütçe, İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 11 – 11 – 8 – 11 – 11 – 5  sayılı raporları görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan Alaplı İlçesi Çamlıbel Köyünde, köy imkanlarıyla açılacak içme suyu sondaj kuyusuna, Yeraltısuyu Arama belgesi alınacağından, 2021 yılı Ek HJE Programına alınması, Devrek İlçesi Sofular Köyünde mevcut membaların tahsisi yapılacağından, 2021 Yılı Ek Etüt Programına alınması, Kilimli İlçesi Türkali Köyünde ilave su temin etmek amacıyla drenaj yapılacağından,  2021 yılı Ek Etüt Programına alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık,  Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman, Köylere Yönelik Hizmetler, Plan ve Bütçe, İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 12 – 12 – 9 – 12 – 13 – 7 sayılı raporları görüşülerek oy birliğiyle komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 5 maddesinde yer alan İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi, Süleymanbeyler Köyü sınırları içinde bulunan, 125 ada 49 parsel ve 121 ada 39 parseller ve komşu parseller üzerinde Orta Ölçekli Sanayi alanı yapılacağı anlaşılmış olup, bahsi geçen alanın, köy yerleşik alanı içine alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık,  Çevre ve Sağlık,  Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler, Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 13 – 13 – 14 – 13 –  6 sayılı raporları görüşülerek geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 6 maddesinde yer alan İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi, Artıklar Köyü yolunun girişinin dar olması nedeniyle yolun genişletilmesi gerektiği anlaşıldığından, bahse konu yolun bir kısmı orman alanı içinde bulunduğundan gerekli izinlerin alınarak çalışmaların yapılabilmesi için 2021 yılı İl Özel İdaresi ek yatırım programına alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık,  Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman, Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 14 – 14 – 10 – 15 – 14   sayılı raporlarının görüşülerek kabul edildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Burhanettin Çıkar, yolcu tren seferlerinin başladığını ancak faaliyette bulunan Gökçeler, Sefercik ve Üçburgu ana duraklarında artık yolcu treninin durmadığını belirterek, sabah ve akşam gidiş saatlerinde trenlerin bu duraklarda durması çağrısında bulundu.

AK Partili İl Genel Meclisi üyesi Arif Sefercik de, bu konu ile ilgili AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ile görüştüğünü ve konunun çözüleceğini söyledi.

AK Parti Çaycuma İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Ali Başörende konu hakkında düşüncelerini dile getirdi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi