Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Serap Elibol, Zonguldak Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın ve beraberlerindeki heyet BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’yı ziyaret etti.

BEÜ Maden Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarından olan Başkan Elibol, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin ‘Kampüsün Kanında Hayat Var’ sloganıyla kan bağışına yönelik toplum bilinci oluşturma amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası’na verdikleri destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kızılay için birlikte çalışmaya devam etmek istediklerini belirtti.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 2012 yılından beri kan bağışında bulunduğunu ve 2020 yılında 2 bin ünitenin üstünde kan bağışı yapıldığını ifade etti.

Prof. Dr. Çufalı, Türk Kızılay’ının bu vesile ile üniversitemize “Kurumsal Kan Bağışçısı Altın Madalyası ve Beratı” takdim ettiğini hatırlattı. Kan bağışçısı vatandaşlara, akademik-idari personel ve öğrencilere teşekkür etti.

Kan bağışının önemine dikkat çeken Kızılay yetkilileri, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin tüm yerleşkelerinde personelin ve öğrencilerin, kan bağışına karşı duyarsız kalmadığını ifade ederek, üniversiteye her geldiklerinde memnuniyet verici bir tabloyla karşılaştıklarını dile getirdiler. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi