Türk Kızılay Zonguldak Şubesinin geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen 2022 yılı olağan genel kurulunda Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanlığına Murat Kanlı seçildi.

İŞKUR Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Türk Kızılay Zonguldak Şubesi 2022 yılı genel kuruluna Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, mevcut başkan Serap Elibol ve üyeler katıldı.

Genel kurulun Divan başkanlığına seçilen Gönül Demirsu'nun tüzük gereği basın mensuplarının saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından salonu terk etmeleri gerektiğini söylemesi üzerine kısa süreli basın, divan ve üyeler arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine bazı üyelerin basın mensuplarının salonda kalması yönünde verdiği önerge ile basın mensupları genel kurulu takip edebilirler.

Kızılay’a güveni hepimiz artıracağız diyen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, genel kurulda yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

KIZILAY ÖNEMLİ BİR KURUM

“Kızılay bizim tarihimizin en parlak, en başarılı, en verimli, en eski sivil tolum kuruluşlarından birisidir. Tek gayesi vardır insanlığa yardım etmektir. İnsanın ihtiyacı olan asgari ihtiyaçlarını zor zamanda gidermeye yönelik hayırseverlerle zor şartta olan insanları bir araya getirme müessesesidir. Neredeyse 200 yıla yakın süreçte görevini yapmaktadır. Başarılıdır ve toplumumuzun ekseriyeti tarafından gönül verilmiştir, yardım yapılmıştır ve gönlünde üst düzeyde tutulmuştur. Bunu özellikle ifade emek isterim. Kızılay bu hizmetleri sadece ülkemiz için yapmıyor dünyanın her yerinde, nerede sıkıntı varsa oraya koşuyor. Bugüne kadar 78 ülkede hizmet sunmuş. Bu az bir şey değildir. Bu nedenle bu kurum önemli ve bu kurumun önemini siz değerli üyeleri inandınız bugüne kadar hizmet ettiniz. Bundan sonrada inşallah aynı duyarlılıkla hizmete devam etmemiz lazım.

KIZILAY’A HERKESİN SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR

Kızılay il olarak zor bir süreç geçirdi. Gönlümüz bunun bu kadar şey olmasını istemezdi ama bunlarda yaşanacakmış! Burada Kızılay Genel Merkezinin daha ferasetli, daha dikkatli, toplumda gerginlik yaratmayacak şekilde bir süreç yönetseydi belki bu sıkıntılar böğünki aşamaya gelmezdi. Bunda ilimiz büyük zarar gördü. Bunu açıkça ifade etmek isterim. Yani günlük hayat Kızılay oldu. Bunun iyi tarafı şu; Kızılay’ın önemini Zonguldak halkına bu vesileyle daha fazla anlatılmış oldu. Artık Kızılay’ın önemli bir kurum olduğunu Zonguldaklı öğrendi. Artık bunları geride bırakmamız lazım. Herkesin Kızılay’a sahip çıkması lazım! Kızılay şunun, bunun, öbürkünün kurumu değildir 84 milyonun kurumudur. Kızılay’a herkesin sahip çıkması gerekiyor! Kızılay’a güveni hepimiz artıracağız! Sadece yönetimle olacak bir durum değil hepimiz bu kuruma güveni artıracağız. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla yardımlarına devam edecekler. Gönül rahatlığıyla kan bağışı ve diğer aktivitelerine katılacaklar. Bu ortamı hep beraber sağlamamız lazım.

YANLIŞ VARSA MUHAKKAK GİDERİLİR

İnşallah sıkıntılar bugünkü kongre ile son bulur. Yanlışlık var mıdır? Olabilir. İnsanın olduğu yerde yanlışlık vardır ama devlet olmanın bir gereği olarak her yanlışlığında hangi metotla giderileceği sistemde açıkça belirlenmiştir. Teftiş sistemi, savcılık müessesesi, kendi içinde üyelerinin denetim mekanizmaları vardır. Yanlışlar varsa muhakkak giderilir. Kimsenin yanına kar kalmaz kurumu yıpratmayalım.”

KIZILAY BİR BÜTÜNDÜR

Kongrede yeni yönetim adına konuşma yapan Kızılay Zonguldak Şubesinin yeni başkanı Murat Kanlı, üyelere teşekkür ederek; “Genel Kurulumuz sona erdi. Destek veren tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Kızılay bir bütündür. Hep birlikte daha iyiye gideceğiz. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla gece-gündüz demeden Zonguldak’ın hizmetinde olacağız. Zonguldaklı hemşerilerimizi kan vermeye, can vermeye davet ediyorum. Kızılay daha iyi yerlere gelecektir” dedi.

Tek liste ile gidilen genel kurulda Türk Kızılay Zonguldak Şubesinin Murat Kanlı başkanlığındaki yönetimi şu isimlerden oluştu: İbrahim Demircan, Hüseyin Aslan, Şenol Korkmaz, Ayşe Özcan, Kadir Şahin Başkal, Mustafa Masa, Şenol Bozdemir, Volkan Kulakçı, Erkan Üstünbaş, Gülcan Yılmaz.

Genel Merkez Genel Kurulu asil ve yedek delegeler: Murat Kanlı Başkan, Sinan Bizkevelci, Ali Kaya, Aytekin Çakmaklı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi