Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Velibeyler köyü Merkez Mahallesinde görülen corona virüsü nedeniyle 37 haneli köy 14 gün karantina altına alındı.

Türk Kızılay’ı Zonguldak şube başkanı Aydın Ergenç beraberinde Kızılay Devrek Temsilcisi ile birlikte köyde yaşayanların temizlik, gıda ve ekmek ihtiyaçlarını kendilerine ulaştırdılar.

Kızılay Dernek Başkanı Aydın Ergenç yaptığı açıklamada, “Türk Kızılay’ı Zonguldak şubesi olarak Devrek İlçesine bağlı Velibeyler köyü Merkez Mahallesinde görüyen corona virüsü nedeniyle 37  haneli köy 14 gün karantina altına alındı.

Dernek olarak köy halkının tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Gördüğünüz gibi jandarmamız burada bütün devletimizin yetkilileri burada gereken her şeyi yapacağız. Bu corona virüsünden kurtulmamız için tüm çağrılara dikkat edelim, mümkün olduğunca dışarıya çıkmayalım. Zonguldak, Devrek ve Türkiyem evde kal herkese sağlıcaklı günler diliyorum” dedi.

Kızılay Devrek koordinatörü Aydın Çolpa da yaptığı konuşmada, “Burada maalesef bizi üzüntüye ve sıkıntıya sokan corona virüsü tespit edildi. Biz Kızılay olarak gün be gün geliyoruz. Her türlü desteği Zonguldak Şubesi olarak görüyoruz. Temizlik, gıda, ekmek ihtiyaçlarını köyde yaşayanlara ulaştırıyoruz. Uzmanların yaptığı gibi söylüyorum, mutlaka evde kalalım, uyarılara uyalım, ikazları takip edelim, Devrek  evde kal evde hayat güzel” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi