Ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu uygulaması 1 Aralık 2021 tarihi itibariyle başlıyor.

Ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak 1 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek. Kurala uymayan sürücülere 846 lira ceza kesilecek.

Sorunsuz bir seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılmasını tavsiye eden Hazar Rot Balans ve Lastik işletmecisi Arif Sezgin, şunları söyledi:

“Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2022'ye kadar devam edecek. Kış lastiklerinin özellikleri; dişlerinin daha derin olması ve kendilerine özgü desenlere sahip olmalarıdır. Dişlerin daha derin olması, karın lastikte birikmesini engeller ve karda daha iyi çekiş sağlar. Kış lastiklerinin sırt desenleri, kar, sulu kar ve suyu dışarı atacak şekilde tasarlanmıştır. Hava sıcaklığı artı 7 derecenin altına düştüğünde, standart lastikte kullanılan karışımlar sertleşerek tutunma özelliklerinin bir kısmını kaybederler. Bu yüzden kış lastiklerini sadece kar yağdığında değil, hava sıcaklığı 7°C'nin altına düştüğü andan itibaren kullanmamız gerekmektedir. Kış lastiği yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar için zorunlu hususi araçlar için zorunlu değil ancak can ve mal güvenliği ile sorunsuz bir seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılmasını tavsiye ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi