Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, kahveci esnafının kıraathanelerinde oyun oynanmasına izin verilmesini istediğini söyledi.

Pandemi süresince işyerleri kapalı olan kahveci ve lokantacı esnaflarının ekonomik olarak zor durumda olduklarını belirten Küçük, “Esnaflarımızın en büyük sorunlarından bir tanesi kira! Kirasını ödeyemeyen esnaflarımız tahliye edilmekten korkuyorlar” dedi.

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kovid-19 nedeniyle Mart ayı içerisinde yayınlanan genelge ile işyerlerimiz kapandı. Esnafımız açısından 19 Mart-1 Haziran tarihleri aralığında mağduriyetler söz konusu olmuştur. Esnaflarımızın en büyük sorunlarından bir tanesi de kiradır. Bu konuda hükümetimizden destek bekliyoruz. 90 günlük süreden sonra davaların açılması söz konusu. Yani 3 aylık sürede biz kiramızı ödeyemedik, kiramızı ödeyemediğimiz dönem içerisinde tahliyelerle karşılaşır mıyız diye esnafımızda endişe var. 1 Haziran itibariyle lokantalarımız müşteri kabulüne başladı. Birahaneler, internet kafeler, Plesteyşın salonları kapalı. Kahvehane ve çay ocaklarımız açıldı. Fakat kahvehanelerimizde oyun oynamak maalesef yasak. Bu konuda hükümetimizden biran önce iyi haber bekliyoruz. Çünkü kahveci esnaflarımız kağıt, taş okey ve tavla gibi oyunların oynanmasına izin veremedikleri için işyerlerini açmanın bir anlam ifade etmediğini belirtiyorlar. Çünkü iş yapamıyorlar! Esnafımız bu sıkıntılarına çare istiyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi