Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Kadın Kolları Genel Başkanları Aylin Nazlıaka başkanlığında CHP Kadın Kolları MYK üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettiklerini söyledi.

Program kapsamında Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile kadın kotası konusunda görüştüklerini belirten Kır, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda kadın politikalarının kadının üzerinde illerimizde nelerin eksik olduğunu, neleri yapmamız gerektiğini, hangi konularda onlardan destek beklediğimizi ve kota konusunu görüştük. Kota konusunda mücadeleci olacağımızı ve zamanı geldiğinde erkeklerin bizden kota isteyeceğini kendisine temin ettik” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

KADIN KOTASI KONUSUNDA MÜCADELECİ OLACAĞIZ

“Yeni seçilen Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka ve 20 tane MYK üyemizle birlikte Anıtkabirde tören düzenleyerek Atamızı ziyaret ettik. Ardından genel merkezimizde tanışma ve kaynaşma programına katıldık sonrasında da eğitim aldık. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda kadın politikalarının kadının üzerinde illerimizde nelerin eksik olduğunu, neleri yapmamız gerektiğini, hangi konularda onlardan destek beklediğimizi ve kota konusunu görüştük. Kota konusunda mücadeleci olacağımızı ve zamanı geldiğinde erkeklerin bizden kota isteyeceğini kendisine temin ettik. Toplantımız akşama kadar sürdü. CHP Kadın Kolları Genel Başkanımız bizleri tanımak istedi. Kendisinin kongreye son üç gün çıkması ve bizleri çok iyi tanıyamaması dolayısıyla görev dağılımı yapmadan önce birbirimizi tanıyıp ona göre herkesin yararlı olabileceği bir konuda görev vermek istediğini söyledi.

HEDEFİMİZ İKTİDAR

Benim için çok yararlı oldu ve çok dolu geldim. Bu hafta tüm ilçe başkanlarımızla ve il yönetimimizle birlikte toplantılar yapacağız. Orada almış olduğumuz kararları çok hızlı bir şekilde uygulamaya geçeceğiz. Çünkü kapımızda çok önemli olan bir İstanbul Sözleşmesi konusu var ve bununla ilgili almamız gereken çok ciddi adımlar var. Ama bunun tabi ki kitlesel bir hareket olması gerekiyor. Dolayısıyla hazırlıklarımızı buna göre yapacağız. Fazla vaktimiz yok koşacağız yorulmayacağız ve diyeceğiz ki “kotalar bize dar hedefimiz iktidar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi