Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Kadına yönelim şiddete karşı mücadele ve Uluslararası dayanışma günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Kır’ın  parti binasında düzenlediği basın toplantısına,  kadın kolları üyeleri ve CHP İl Başkanı Hakkı Güney de katıldı.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır yaptığı açıklamada, “1981 Milanobet yılında Dominik’te toplanan Latin Amerika Kadın kurultayında 25 Kasım; “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” olarak kabul edildi. Geçen 25 Kasım’dan bu yana, bu topraklarda kadına yönelik şiddet yine artarak devam etti” diyerek şunları söyledi:

“Kadınlar, her gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğradı. 2019’un ilk on ayında 383 kadın öldürüldü. Bunlar sadece medyaya yansıyanlar. Cinayetler kadınların en yakınları tarafından işlendi. Bazıları uzaklaştırma kararlarına rağmen öldürdü. Yani Devlet kadını korumadı. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir.

Biliyoruz ki, Onlar “Eşit değilsiniz” dedikçe kız kardeşlerimiz öldürülüyor. Onlar “Eşit değilsiniz” dedikçe kazanımlarımız elimizden alınmaya çalışılıyor. Onlar “Eşit değilsiniz” dedikçe emeğimiz yağmalanıyor. Bunlar yetmezmiş gibi, önümüzdeki günlerde yasalaşması konuşulan yargı paketine göre, “NAFAKA HAKKIMIZ” kısıtlanmak isteniyor.  Amaç; kadının erkeğe bağımlı yaşaması, şiddetin her türlüsüne ses çıkaramaz hale gelmesi.

Uğradığımız şiddete karşı susmayacağız. Bir kişi daha eksilmemek için mücadele edeceğiz. Ve kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimize ve hayatımıza sahip çıkmak için bir araya geldiğimiz ve şiddetsiz bir memleket hayal ettiğimiz bu günde biz daha çok bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Kısacası biz yaşamak istiyoruz.

Gücümüzü Bolivya’dan, Şili’den, Beyrut’tan ve Türkiye’nin 81 ilinden alarak haykırıyoruz:

Biz kadınlar, içine tıkmaya çalıştığınız kalıplara sığmayacağız. Yaşamımıza ve haklarımıza sahip çıkacağız. Bize biçtiğiniz roller için değil, hak ettiğimiz yaşam için var olmaya devam edeceğiz”

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır açıklama yapmasının ardından beraberindeki kadın kolları üyeleri ile birlikte ellerindeki pankartlar ile Gazipaşa’da gezdiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi