Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, okulların açılmasıyla başlayan okul kıyafeti ve kırtasiye alışverişleri ile öğrenci servisleri hususunda esnaf ve vatandaşları uyardı.

Kimse okulların açılmasını fırsat bilip vatandaşı mağdur etmesin diyen Topaloğlu, “Vatandaşlarımız merdiven altı ürünleri kesinlikle tercih etmesinler. Çocuklarımızın sağlığını etkileyecek kimyasal taşıyan ürünleri kesinlikle almasınlar” dedi.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

ALIŞVERİŞ ÖNCESİ PİYASAYI ARAŞTIRALIM

“Bilindiği gibi okullarımız bir buçuk yıla yakın kapalı kaldı ve öğrencilerimiz uzaktan eğitim gördü. Bu durum toplumun kalkınmasında ciddi bir sıkıntıydı. Bu kapsamda alınan karar doğru ve yüz yüze eğitim çok önemli. Eğitimin yeniden uzaktan eğitime dönmemesi için toplumun her kesimine büyük görev düşüyor. Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiye ve konfeksiyoncularda yoğunluk meydana geldi. Buradan tüm esnaf ve vatandaşlarımızı uyarıyorum; lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Alışveriş öncesi piyasayı araştıralım. Vatandaşlarımız özellikle merdiven altı ürünleri kesinlikle tercih etmesinler. Çocuklarımızın sağlığını etkileyecek kimyasal taşıyan ürünleri kesinlikle almasınlar. Bu konuyu Ticaret Bakanlığımızda çok ciddi şekilde takip ediyor. Kırtasiyecilerimiz satışı yasaklanmış ürünleri kesinlikle satmasınlar.

OKUL SERVİSLERİ KALABALIK ŞEKİLDE ÖĞRENCİ TAŞIMASIN

Okullarımızın açılmasıyla öğrenci servislerimizde öğrencileri taşımaya başladı. Öğrenci servislerimizin de öğrencilerimizi maske, mesafeye dikkat ederek hijyenik ortamda taşımaları gerekmektedir. Servis aracı sahiplerine de buradan çağrı yapıyoruz; çok kalabalık şekilde öğrenci taşımayınız. Eğitimin kesintisiz sağlanması için servisçilerimizde üzerine düşeni eksiksiz yapmalıdır ki bu süreci hep birlikte sorunsuz geçirelim. Servis ücreti konusunu da takip ediyoruz. Eğer fazla bir artış varsa bunun karşısında olacağız ama servisçilerimiz bir buçuk yıldır çalışmadı, ciddi sıkıntıları var ve destekte alamadılar. Bu nedenle dengeli davranmak gerekiyor. Kimse okulların açılmasını fırsat bilip vatandaşı mağdur etmesin. Öğrenci servisleri ve okul kantinleri ile ilgili çalışmalarımız var bu konuda önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi