5 Şubat 2022 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Köprülü kavşak ve Kilimli sahil yolunda hummalı çalışmalar devam ediyor.

Fırtınada dev dalgalardan kaldırımın zararlı görmesi sonucu yola saçılan kaldırım parçaları kamuoyunda "Sahil yolunu dev dalgalar parçaladı, Karadeniz yolu yuttu" şeklinde eleştirilere sebep olmuştu ve şiddetli kar yağışı sebebiyle de 22 Ocak'ta açılması planlanan sahil yolunun açılışı 5 Şubat'a ertelenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Şubat'ta açılışını yapacağı Köprülü kavşak ve sahil yolunun son halini sizler için görüntüledik.

Yüklenici firma tarafından hummalı şekilde dolgu çalışmaları tamamlanarak açılışa hazır hale getiriliyor.

Firmaya ait iş makineleri yolda uzunkum tüneli çıkışında ki zarar gören kaldırımlar onarılarak eski haline getirildi. Şu anda dolgu çalışmaları hızla devam ediyor. Riskli bölgedeki dolgu çalışmaları tamamlanırken, dolgunun Kilimli tarafına doğru devam edeceği öğrenildi.

Yolun açılışı sonrasında ise Kilimli Hisararkası mevkiinde çevre düzenleme çalışmaları kapsamında park ve oturma bankları yapılarak vatandaşların dinlenebileceği, piknik yapabileceği yaşam alanları oluşturulacak.

Bu arada vatandaşlar da açılışı yapılacak olan yolda yürüyüş ve spor yaparak keyfini çıkartıyorlar.

Tünel içi aydınlatmalar ve yoldaki çizgiler çizilerek hazır hale getirildi. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi