Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) ile Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) iş birliğinde Zonguldak’ın Kilimli İlçe Belediye Başkanı Kamil Altun, kömür kentteki gazeteciler için düzenlediği yemek organizasyonunda bir araya geldi.

Kilimli Belediye Başkanı Altun, güneş ışınlarının parıldadığı, yeşilliklerin içindeki eşsiz manzarasıyla tarihi noktada yer alan deniz manzaralı 260 rakımlı Kilimli Belediyesi Radar Tepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdiği etkinlikte yaptığı konuşmada, öncelikle gazeteci dernek başkanlarına, ardından da doğru ve dürüst gazetecilere selamlarını ilettiğini söyledi.

‘’KİLİMLİ’NİN İSMİ, HİZMET VE HUZUR KENTİDİR’’

Kilimli’nin çehresinin değiştiğine dikkati çeken Altun, şunları kaydetti:

‘’Sahil yolumuz açıldı. Kilimli ilçesinin tarihinin yanı sıra talihi net olarak değişti. Birçok şeyin değişeceğini tasarlıyoruz. Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen milletvekillerime teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızla Kilimli’nin çehresi değişiyor. 2019 yılında kapı kapı dolaştığım Kilimli aklıma geliyor. Söz veriyorum, ilçenin çehresini değiştireceğim demiştim. Son 6 ayda yaptığımız çalışmalarla beraber Kilimli’yi buraya gelen tanıyamıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kilimli’nin ismi değişti. Kilimli’nin ismi hizmet ve huzur kentidir. Mutlu oluyoruz. Kilimli’ye gidelim ferahlayalım, havamız değişsin diyorlar. Esnafımız çok mutlu, buraya gelmek Kozlu ilçemizdeki mahalleye gitmekten daha kolay, trafik yok, trafik ışığı da yok.

Kent meydanının da sonuna geldik. Kilimli, gelişen, büyüyen ve kabuk değiştiren bir İlçe. Bu tabii ki hızlı şekilde devam edecek. Buranın terk edilen değil, tercih edilen sloganını uyguladığımızı huzurla söylüyorum. Kent meydanının sonuna geldik. Oturma grupları yapılıyor, yakında da açılışını yapacağız. Oturacak yer yok. Buranın bir eski, birde şimdi ki aklıma geliyor. İlçemize yakışan kent meydanı haline geldi. İlçede yatırımlar projeler bitmiş. Dere ıslahının birinci etabı tamamlanmıştı. İkinci etabı da girecek devreye ve 30 milyon maliyetli. İlçemiz komple ıslah olacak. Kilimli’de deremiz ıslah olduktan sonra tertemiz bir dere o izbe halinden kurtulmuş olacak. Neredeyse 3 yıldır TOKİ’yle (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) ilgili yer sıkıntısı vardı. İnşallah bu yılın sonunda onu da müjdeleyeceğiz.’’

‘’ANKARA’DA GIRTLAĞIMIZ YIRTILIYOR’’

Başkan Altun, EPDK’nın (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) kararının ardından Kilimli ilçesindeki özel kömür işletmelerinin sıkıntı yaşamalarına Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un sessiz kaldığına yönelik kentteki bazı gazetelerde yayınlanan haberlere ilişkin bir gazetecinin sorusu üzerine, şöyle dedi:

‘’Benim sessiz kaldığımı nereden çıkardınız? Biz illaki sesimizi Kilimli'de mi çıkartmalıyız? 3 milletvekilimiz (AK Partili) Ankara'da EPDK’nın kararına tepki gösteriyorlar, kömür işletmecilerinin de orada sesi oluyorlar. Bizlerin 3 milletvekili ve 3 belediye başkanı olarak (AK Partili) sorunları çözmek için Ankara'da gırtlağımız yırtılıyor. EPDK'nın kararı da olumlu şekilde çözülecek, inanmayan da varsa milletvekillerimizden randevu alsınlar ve onlara sorsunlar.’’

Belediye Başkan Altun, kentteki hizmetlerinden dolayı milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ile Hamdi Uçar’a da (AK Parti Zonguldak Milletvekilleri) teşekkür ettiğini kaydetti.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, konuşmasında, basın mensuplarının bir araya gelmesinden mutluluk duyduğunu, yerel basına özen göstermesinin yanı sıra gazetecilere yönelik yemek düzenleyen ve Zonguldak’ın terk edilen değil tercih edilen güzide ilçelerinden Kilimli’nin Başkanı Altun’a teşekkür ettiğini söyledi.

Bu arada Akbıyık, Başkan Altun’dan, ilçedeki hizmetlerine yönelik açıklamada bulunmasını istedi.

KGD Başkanı Mustafa Emen de KGD’ye desteklerini esirgemeyen ZGC Başkanı Derya Akbıyık ile yemek organizasyonunu gerçekleştiren Belediye Başkanı Kamil Altun’a teşekkür ettiğini, bundan sonraki etkinliklerin de her zaman birliktelikle süreceğine inandığını söyledi.

Zonguldak’ın ilçelerinden Çaycuma Gazeteciler Derneği Başkanı Davut Uyar ile Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı’ın yanı sıra il genelinde çok sayıda gazetecinin katıldığı etkinlikte sohbet edildi, günün anısına hatıra fotoğrafları çekildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi