Türk Kızılay’ı Zonguldak Kan bağış merkezi tarafından Kilimli İlçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kilimli Kapalı Spor salonunda düzenlenen kan bağış kampanyasına, Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, Kilimli Belediye başkan vekili Rahmi Eş, Kilimli Jandarma komutanı İsmail Coşkun, Kilimli Belediye başkan yardımcısı Sibel Çakır ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen kan bağışı ile ilgili açıklama yapan Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, "Ülkemizin her tarafında Kızılay’ımız kan bağışlarını toplayarak ihtiyacı olanlara ulaştırıyor. Biz her zaman şunu söylüyoruz kan hayat kurtarır ve hepimizin her zaman kana ihtiyacı olabilir. Bizler vatandaşlarımızdan kan bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz ve herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kilimli Belediye Başkan Vekili Rahmi Eş de konuşmasında, "Kan o kadar acil bir ihtiyaç ki neredeyse ekmek gibi. Bu kampanyayı düzenleyen Sayın Kızılay başkanımıza ve ekip arkadaşları teşekkür ediyorum. İnşallah kan bağışı konusunda istekleri hedefi tutturacaklarına inanıyorum" dedi.

Kilimli Kızılay şubesi Başkanı Hakan Çakır'da kampanya katılanlara teşekkür ederek, "Dünyamızın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de yaşanan pandemiden dolayı kan stoklarımızda sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntılar risk oluşturmaktadır. Bu riskleri ortadan kaldırabilmek adına vatandaşlarımızla beraber el ele vererek belirli periyotlarda kan bağış kampanyaları düzenliyoruz bundan sonra da kan bağışı kampanyası düzenlemeye devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz" diye konuştu. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi