Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öğretmenler gününde öğretmenlere yönelik söylediği ‘Hala bu hükümetin peşinden giden öğretmen varsa ben ona öğretmen demem’ sözleriyle ilgili tepkiler artıyor.

Memur Sen İl Temsilcisi, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Kamuran Aşkar Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Ana Muhalefet Lideri Kemal Kılıçoğlu’nun 24 Kasım Öğretmenler gününde öğretmenlere yönelik olarak söylediği sözlerini şiddetle kınıyorum” diyerek şunları söyledi:
“Ana Muhalefet Partisi liderinin görevi öğretmenleri kamplaştırmak ayrıştırmak değil birleştirerek bütünleştirmektir. Öğretmenler siyasi görüşlerinden dolayı kesinlikle ötelişterilmemeli, hele de bunu ana muhalefet genel başkanı asla yapmamalı. Demokrasinin olmazsa olmazı farklı siyasi görüşlerin bir arada yaşayabilmesidir. Bu kapsamda Türkiye’deki 1 milyon öğretmenimizden ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar vermediği sürece istedikleri siyasi partiye oy verebilirler”

“CAMİAMIZDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Başkanlığına bağlı Türk Eğitim Sen Zonguldak şube başkanı ve Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motor  Öğretmeni Şahin Ören, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği hala bu hükümetin peşinden giden öğretmen varsa ben bunlara öğretmen demem ifadesi en basiti ile talihsiz bir açıklamadı” diyerek şunları söyledi:

“İnsanlar ve bu toplumun içerisinde ciddi bir topluluk olan öğretmen camiası bunları hak etmemektedir. Atatürk,  Cumhuriyeti insanlar fikirlerine hür olarak ifade etsinler diye kurmuştur. Atatürkçü olduğunu iddia eden bir partinin genel başkanı öğretmen camiasından özür dilemelidi. Öğretmenler fakülte bitirmiş yarına çocuklarımızı  hazırlayan mümtaz şahsiyetlerdir. Özellikle Öğretmenler Günü'nün akabinde böyle bir açıklamanın yapılmış olması hem vahim hem de düşündürücüdür

Sayın Kılıçdaroğlu'nu camiamızdan özür dilemeye davet ediyorum. İster bu hükümet olur ister başka hükümet olur öğretmen dilediğine oy verir birinde bulamadığı özellikleri ve hizmetleri diğerinde bulabilir. O zaman adama sormazlar mı, sizin zamanınızda öğretmenlere ne verdiniz diye. Hafızalarımız hala taze zihniyetinizin iktidar veya iktidar olduğu dönemlerde kamusal alandan tutun başörtülülerin derse giremeyecek ne öğretmenlerin fakirleşmesi ne kadar hatta batı çalışma grupları kurarak insanların fişlenmesine hatta cuma namazına gidenlerin bile camiye korkarak gittiği günleri unutmadık. Şimdiye kadar mevcut hükümete hep muhalif durduk. Öğretmenlerin özlük hakları noktasında muhalif duruşumuz yine devam edecektir. Ama saygısızlığa tahammülümüz yoktur” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi