Zonguldak’ta sabah saat 09.00 sıralarında başlayan çok kuvvetli ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle Zonguldak Belediyesine bağlı ekipler teyakkuza geçtiler.

Zonguldak 100. Yıl Belediye Otobüs Terminali’nin peronunda hummalı çalışan belediye ekipleri, yağmurun sürüklediği molozların tıkanıklığa yol açmaması için kaldırdıkları mazgalların giderinden suyun akışını hızlandırdılar.

Otobüs terminalinin içine suyun girmemesi için getirdikleri kum çuvallarıyla set oluşturan belediye ekipleri, çevredeki su birikintilerini temizlediler, önlem amacıyla belirledikleri yere şerit çektiler.

Öte yandan, Zonguldak-Kozlu karayolunda yağan aşırı yağış nedeniyle bazı yerlerde tıkanma olurken araçlar zor şartlarda seyretmek zorunda kaldılar. Aşırı yağış nedeniyle Kozlu-Zonguldak yolunun bazı kesimleri trafiğe kapanırken, alternatif yollardan araçlar seyretmek zorunda kaldılar.

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, bir gün önceden Zonguldak’ta yağış olacağını ve tedbir alınması uyarısında bulunmuştu. Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi