Zonguldak Belediyesinin Eylül ayı ikinci birleşimi Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında yapılırken, toplantıya, belediye meclis üyeleri ile bazı mahalle muhtarları katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında yapılan toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddeleri görüşüldü.

Zonguldak Belediyesinin Eylül ayı ikinci birleşiminde, Türlü İşler Komisyonu gündeminde bulunan yazılar okunarak meclis üyelerine bilgi verildi.

Zonguldak İli Merkez İlçesi şehir şebekesinin iyileştirilmesi, artan elektrik ihtiyacının karşılanması çalışmaları kapsamında, 2020 yılında planlanan yatırımların gerçekleştirilmesi için Bahçelievler Mahallesi Gül Sokakta 352 ada, 66 parsel sayılı taşınmaz üzerinde 96,83 m2 alanda mevcut trafo binası yerinin iz bedeli üzerinden Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adına 25 yıllığına kiralanabilmesi ve bununla ilgili olarak tüm işlemlerin yürütümü içinde Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşülerek o birliğiyle kabul edildi.

BKM 3   YILLIĞINA DEVREDİLİYOR

Gündemin 5 maddesinde yer alan Zonguldak Belediye Kültür Merkezinin 3 yılığına Kültür ve Turizm Bakanlığı devredilmesi konusunda meclis başkanına yetki verilmesi görüşülerek madde oy birliğiyle kabul edildi.

KENT ORMANINI ZONGULDAK BELEDİYESİ İŞLETECEK

Zonguldak Belediyesinin gündem maddeleri arasında yer alan Elvanpazarcık Beldesi sınırları içinde bulunan şehir ormanı mesire alanının Zonguldak Belediyesinin işletilmesi konusundaki madde kabul edilirken, Kent Ormanını Zonguldak Belediyesinin işleteceği öğrenildi.

İYİ Parti Meclis  üyesi Vahdettin Velioğlu tarafından verilen Zonguldak Şehirlerarası Otobüs Terminalinde faaliyet gösteren ve Belediye kiracı olan işletmelerin kiralarının ve otobüs terminal çıkış ücretlerinin bir kısmının yada tamamının alınmaması talebi ile ilgili olarak vermiş olduğu önerge hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Komisyon raporunda böyle bir yetkinin belediyede olmadığı ve dolayısıyla kiralık alınmaması ya da indirim yapılması söz konusu olamayacağı belirtildi.

Zonguldak belediyesinin gündem maddeleri arasında yer alan İncivez Mahallesinde yeni taksi durağı açılması konusuyla ilgili Trafik Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu raporları görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi