Zonguldak Kent Konseyi 18. Genel Kurulu Zonguldak Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Zonguldak Kent Konseyi 18. Genel Kurulunda başkan adayları Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Savaş Çiloğlu ve Nihat Aygün yarışıyor.

Zonguldak Kent Konseyi 18. Genel Kurulu saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Genel Kurulun divan başkanlığına Muharrem Coşkun, divan başkan yardımcılıklarına Necati Başar, Kadir Habipoğlu seçildi.

ALAN: “KİM KAZANIRSA KAZANSIN BAŞIMIZIN TACIDIR”

Genel kurulda ilk konuşmayı yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, 3 adaya başarılar dileyerek şunları söyledi: “3 tane birbirinden değerli adayımız var. Herkesin Zonguldak’ımızın daha iyi yerlere gelmesi, daha yaşanabilir bir kent haline getirilmesi noktasında gayreti, hevesi, heyecanı belediye başkanı olarak beni çok mutlu ediyor. 3 adayda bizlerin adayıdır kim kazanırsa kazansın başımızın tacıdır. Zonguldak’ımız için kazanan arkadaşımız ve yönetimiyle Zonguldak’ta bayrağı daha ileriye götürüp hizmeti daha yukarıya çekmek için mücadele edeceğiz.”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın konuşmasının ardından divan başkanı Muharrem Coşkun sırasıyla adaylara söz verdi.

KUTOĞLU: “ZONGULDAK İÇİN ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLACAĞIZ”

İlk konuşmayı yapan Kent Konseyi başkan adayı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu: “Zonguldak’a umut olarak arkadaşlarımızla beraber bu yola çıktık. Herkes bizimle birlikte Zonguldak için umutlandı. Bugün burada hangi kural önümüze koyulursa koyulsun biz sorunun değil çözümün parçası olacağız Zonguldak’ta bundan kazanacak. Yönetim kurulu listemizde görüldüğü gibi Zonguldak’ımıza proje üretmek üzere her disiplinden insanları katarak karşınıza çıktık. O arkadaşlarımızda mutlaka projeleri var ve Zonguldak’a çok emekleri geçmiş projeleri olan arkadaşlar. Seçimden sonra inşallah kazanırsak daha da katılımcı bir şekilde çalışma guruplarımızı oluşturarak Zonguldak’ımız için çok projeler yapacağız. Biz sizlere omuz olmak için yola çıktık. Bugün sizler karar vereceksiniz. Ya “Hocam biz böyle iyiyiz bizi rahat bırak” diyeceksiniz ya da “Hayır hocam yeni bir başlangıç yapalım” diyeceksiniz” dedi.

ÇİLOĞLU: “ZONGULDAK İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

Kent Konseyi başkan adayı Savaş Çiloğlu: “Bir önceki dönem o dönemki Kent Konseyi çalışmalarından pek memnun kalmadığımız için aday olmuştuk ancak 4 oy ile seçimi kaybetmiştik. 2 yıl bekledik süreç bizi nereye getirir noktasını gözlemledik ve bu 2 yılsonunda yine bizim istediğimiz Zonguldak Kent Konseyi ne yazık ki çok fazla hayata geçemedi. Bizim daha önce yola çıktığımız ekip arkadaşlarımızın birçoğuyla aynı şekilde devam ederek bu dönem hedefimize ulaşalım ve kafamızdaki projeleri hayata geçirelim istiyoruz. İlk öncelikli olarak yapmamız gereken konulardan biri Zonguldak için Ankara’da güçlü bir Zonguldak lobisi oluşturmak. Zonguldak içerisinde birde projelerimize ilave bir Kent Müzesi istiyoruz. İl dışından gelen arkadaşlarımızı, misafirlerimizi gezdirebileceğimiz yerler sınırlı. Bu bölgenin kültürünü yansıtan bir kent müzesinin kurulması için çalışmalara başlayacağız. Eğitim, Kültür Sanat ve Spor ile ilgili çalışmaları da hep birlikte yapacağız. Zonguldak’la ilgili projelerimizi hep birlikte ortaya çıkartacağız. Çalışma gurupları kuracağız ve hep birlikte Zonguldak için elimizi taşın altına koyacağız” diye konuştu.

AYGÜN: “KENT KONSEYİNDE ORTAK AKIL ÖNEMLİDİR”

Kent Konseyi başkan adayı Nihat Aygün ise şunları ifade etti: “Kent Konseyleri sivil toplum kuruluşu örgütlerinin tamamen içinde olduğu bir kent konseyi olmalıdır. Kent Konseyi Zonguldak’ta birlik ve beraberlikten yana olmalıdır. Kent Konseyi bütün partiler üstü, siyaset üstü, din, ırk, mezhep ayrımı yapmayan bir kuruluştur. Kent Konseyinde ortak akıl önemlidir. Kent Konseyi Zonguldak’ın sahibidir. Kent Konseyi Zonguldak’ta iktidarla ve muhalefetle çalışmaktadır. Zonguldak’ın güzelleşmesi ve gelişmesi için hep beraber sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çalışma niyetindeyiz. Zonguldak’ımız şuanda şantiye haline geldi. Bizim görevimiz Kent Konseyi olarak onlara destek vermek, eksiklerini görmek, öz eleştiriyle eksikleri söyleyerek yardımcı olacağız.”

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu üyelerinin seçimi için oy kullanımı başladı. Haber: Şaban YILMAZ - Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi