Çaycuma ilçesinde 2 buçuk yıl önce evlenen Selin Akçay Özden (29), Eser Özden (35) çifti, ekonomik kazanç sağlamak adına kendi kurdukları atölyede seramik sanatını işliyorlar.

Yeni Mahallede, KOSGEB desteği ile işyerlerini açan Özden çifti, özel sektörde edindikleri tecrübeden sonra, 1 yıl önce açtıkları seramik atölyesinde kendi ürünlerini üreterek maddi kazanç elde ediyorlar.

KOSGEB girişimcilik desteği ile seramik atölyesini işleten genç çift, seramik sektöründe yurt dışına açılamayı hedeflediklerini ve bu süreçte de iş sahalarında istihdam yaratacaklarını anlattı.

“Kendi ürünlerimizi üretiyoruz”

Sakarya Üniversitesi Seramik Bölümü mezunu Eser Özden, özel sektörde edindiği tecrübe üzerine atölyeyi açtıklarını belirterek şunları söyledi:

“Sakarya Sapancalıyım. Sakarya üniversitesi seramik bölümünde okudum. Üniversiteden sonra Zonguldak Gökçebey ilçesinde özel sektörde çalışmaya başladım. Eşimle bu süreçte tanıştık. Yeterince tecrübe edindikten sonra, evliliğimizin 1. Yılından sonra kendi ürünlerimizi üretmeye ve seramik atölyesi açmaya karar verdik. Çok heyecanlıydık. Sosyal medya üzerinden reklam vermeye başladık. Oradan müşteriler döndü. Türkiye’nin her bir yerine ürünleri göndermeye başladık. Büyük firmalara ve büyük otellere iş yapmaya başladık. Üretimi büyütmeye çalışıyoruz, inşallah daha da büyüyeceğiz. İşlerimiz büyütmek ve yurt dışına açılmak istiyoruz. Yurtdışında büyük bir Pazar var. İlerleyen günlerde yanımızda çalışacak insanlara ihtiyacımız olacak. “

“Seramikle minyatürü buluşturmayı çok istiyorum”

Gıda Mühendisi olan Selin Akçay Özden, şu anda işini çok severek yaptığını dile getirerek, “Eşimle 2 buçuk yıldır evliyiz. Eşimle tanıştığımda bir seramik fabrikasında çalışıyordu. Bende o sırada gıda mühendisliği yapıyordum. Evlendikten 1 buçuk yıl sonra işlerimizden ayrılarak, kendi atölyemizi kurmaya karar verdik. O süreçte KOSGEB girişimcilik desteğine başvurduk. Kadın girişimci olarak desteğini sağladı. Şuan hale hazırda atölyemizi işletiyoruz. Ben kendimi geliştirmek adına minyatür kursuna gidiyorum. Seramikle minyatürü buluşturmayı çok istiyorum. Yavaş yavaş çalışmalarına başladım.” diye konuştu.

“Eşimden öğreneceğim çok şey var”

Özden, aslında böyle bir mesleği hiç düşünmediğini belirterek; “Aslında böyle bir mesleği hiç düşünmemiştim, mühendislik bölümü mezunuydum. Sanatı her zaman çok sevdim. Aslında eşime bu atölyeyi açmayı ben teşvik ettim. Çok seviyorum ince işlerle uğraşmayı, dışarıdan bakıldığında kolay gibi görünüyor ama hiç değil. Ama sevince yapıla bilinecek çok güzel bir iş. Çok severek yapıyorum işimi. Çok heyecanlı bir iş. Her fırından çıkışında çocuk gibi kapısında bekliyorum. Acaba fırından ürünlerimiz nasıl çıkacak diye. Çok mutluyum bu işe başladığımız için. Her gün kendimi geliştirmek için uğraşıyorum. Eşimle çalışmak çok güzel bir duygu. Ondan öğreneceğim çok şey var. Onun iş tecrübesine ve bilgisine güvenerek açtık bu atölyeyi. Çok güzel ilerliyoruz. Çok güzel yerlere gelebileceğimizden eminim. “dedi.

Öden çifti iş hayatına atılmak isteyen girişimcilere nasihatte bulunarak şunları kaydetti;

“Genç girişimciler öncelikle alanlarında tecrübe sahibi olsunlar. İşi bilmeden yola çıkmasınlar. Piyasayı araştırsınlar, fizibilite etsinler. Bu işin en büyük heyecanı kendi tasarımımızı yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünler sadece bizde var. Ürünlerimizi fırına erdiğimizde çocuk gibi çıkışını bekliyoruz. Yaptığımız her üründen birbirinden farklı. “ Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi