DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş yaptığı açıklamada, “Zonguldak dediğimizde aklımıza hemen Karaelmas gelir. Karaelmas şehrimizle özdeşleşmiştir ve şehrimizin vazgeçilmezidir” dedi.

Keleş açıklamasında, “Bu şehir için Karaelmasın iki önemli anlamı vardır. Biri yerin altından büyük bir emekle ve alın teriyle çıkan maden diğeri ise ilk adıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'dir. Bugün ki adıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi” diyerek şunları söyledi:

“Şehir için böylesine değerli üniversite gibi bir kurum maalesef kaderine terk edilmiş haldedir.

Geçtiğimiz yıllara göre kayıt oranı neredeyse yarı yarıya azalmış, Maden fakültesine öğrenci kaydı dahi yapılmamıştır.

Başka faktörlerin yanı sıra Zonguldaklı olmanın da verdiği avantajla Rektörlük vazifesini teslim alan Sayın Prof. Dr. Mustafa Çufalı zannederiz üniversitenin Zonguldak'ımız için olan öneminin farkındadır. Bir kurum bu kadar geriye gitmemeli. Burada sadece vazife üniversite yönetiminde de değildir. Öğrencilerimize bu şehri sevdirmemiz gerekir. Sayın Valimizin bu konuyu gündemine alarak elinden geleni yapacağını düşünüyoruz. Özellikle üniversite yönetimini ve belediyeyi itmek gerekiyor çünkü sosyal alan bir yana yolu dahi bozuk üniversitenin öğrencimizi cezbeden bir tarafı bulunmuyor. Belediyenin öğrenciye yönelik tek yaklaşımı direklere şehrimize hoşgeldiniz pankartı asmak olmamalıdır. Yetkililer şehri ileri götüremiyor görüyoruz fakat bir zahmet geride götürmesinler. Bu şehre kaybettirmeye kimsenin hakkı yok, olamaz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi