Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, kurulma çalışmaları başlatılan Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli Kampüsü inşaatının yakın zamanda başlayacağı bildirildi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın inceleme yaptığı alanda, alt yapı çalışmalarına başlanacağını söyledi.

KAZMA VURULACAK!

Alandaki bazı tarihi önemi bulunan Çam Ağaçlarını koruma açısından projede değişiklik yapıldığını anlatan Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

“Kampüs Alanında 3 adet 200’er yıllık geçmişe sahip Çam Ağaçlarının korunması yönünde projede bir değişiklik yaptık. Proje tadilatının sonucunu bekliyoruz. Her halde bir hafta - 10 gün içerisinde, Kaymakamlık olarak Belediye ve hayırseverlerimizle beraber yapacağız. Daha sonra da belediye Başkanımız Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla beraber bir kampanya başlatacağız. Şu anda sadece müteahhitlerin bağış yatırması söz konusuydu. Bunu tüm halkımıza duyuracağız.

İSİMSİZ HAYIRSEVER DE EKLENİNCE!

İsmini henüz vermediğimiz bir hayırseverimiz ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Zannediyorum araziye kazma vurulduktan sonra ikna olacaktır. Olumlu netice alacağımıza inanıyorum.

Halen Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Tat Metal AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever Akın Tatoğlu’nun bire bina yapma sözleri var. Bunun yanı sıra Hayırsever Ahmet Erman’ın 4 milyon lira bağışı var. Bunun üzerini de halk olarak tamamlayacağız.”

Editör: Haber Merkezi