19 Ekim Muhtarlar Günü Çaycuma’da kutladı.

Kutlama programı çerçevesin Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum töreni düzenlendi.

Törene, Kaymakam Muharrem Coşgun, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, ilçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Mehmet Ali Kadan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Saadet Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Engin Zeren,sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Anıta muhtarlık tarafından hazırlanan çelengi Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Başkan Ekrem Çelen, şunları söyledi;

“Muhtarlar sorumluluk alanlarında insanlara şefkatle yaklaşarak, onların derdine çare bulmak için de ilgili kurumlarla görüşüp çare arayacak. Muhtarlar köyü ve mahallede devletin gözü, kulağı, eli ayağıdır. Bizler mevcut yapı içerisinde görevimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız. Örnek muhtar halkın sorunlarını ilgili makamlara götüren ve çözen muhtardır.

Bugünü bizlere devletimiz hediye etti. Devletimizin bizlere verdiği değeri bizlere halkımızın hizmetine sunarak onların yanında olarak ve onların hizmetine koşarak göstermemiz gerekiyor. Köyümüze ve mahallemize en güzel hizmeti yapmalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde el birliği ile yarınlarımız daha yaşanılır bir duruma getirmeliyiz. Milletimizin tercihine ve teveccühüne itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Devletin halk ile en sıcak temas noktası, devletin güler yüzü ve şefkat elisiniz, halkın yönetimine katılımın en önemli aracı, çalışmaları kolaylaştıran ve kamu hizmet sunumlarında hız etkinlik ve performansın arttırılmasında lokomotif görevi görmektesiniz. İşte tüm bu işlevleri yerine getiren siz değerli muhtarlarımız özetle demokrasinin ve sistemin vazgeçilmez yapı taşısınız. “

Ardından Öğretmen evi önünde muhtarlarla sohbet toplantısı yapıldı. Kaymakam Muharrem Coşgun, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada;” inşallah köylerimize ve mahallelerimize güzel hizmetler sunarsınız. Muhtarlarımız vatandaşla devleti buluşturan en önemli kapı. Vatandaşımız bir sorununu ve derdini önce muhtara iletiyor sonra bizlere iletiyor. Muhtarımız devletimizin temsilcisidir. Muhtarlarımızın sorumlulukları ağır. Hakkıyla ve sevgiyle yapıla bilinecek bir meslek. Devletimiz muhtarlarımıza gereken desteği veriyor. Bizlerinde kapılarımız ve gönüllerimiz muhtarımıza açık. Hizmet noktasında her türlü işlerinde hep beraber onların yanındayız.” Şeklinde konuştu.

Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi