Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek Der) Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yukarıda atlar tepişirken aşağıda bizler eziliyoruz. Emekliler olarak insan gibi yaşamak ve adaletli bir maaş dağılımı yapılsın” dedi.

Sarıoğlu açıklamasında, emeğin ve emekçinin başkenti Zonguldak’tan siyasilere seslenerek, “Kayıkçı kavgasını bırakın” diyerek şunları söyledi:

“Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı olarak emeğin emeklinin başkentinden tüm Türkiye'ye ve dünyaya sesleniyorum. Yukarıda atlar tepişirken aşağıda bizler eziliyoruz. Dünyanın zalimleri insanları yok ediyor. Zalimlerle uğraşmaktan halka hizmet etmiyorlar. Ben diyorum ki 25 sene yer altında kömür kazmış bir insan olarak insan gibi yaşamak istiyoruz adaletli bir maaş dağılımı istiyoruz. Fakat Türkiye'deki siyasetçiler bütün siyasi partiler hepsi de birbiri ile uğraşıyor, önümüzdeki seçimde seçimi alalım diye bakıyorlar,

Emekli ölmüş umurlarında değiller. Ben hepsine sesleniyorum Zonguldak'ta 165 bin, Türkiye'de 13.5 milyon emekli var. Kayıkçı kavgasını bırakın, İnsan gibi hareket edin, adam gibi siyaset yapın, halka inin, tabana inin, köye gidin, köylüye gidin, ocağa gidin. Tüm dünyada zalimler insanları eziyor, ülkemizde zor durumda kalıyor. Her konuda biz mağdur oluyoruz.

Bütün yetkililere sesleniyorum şimdilik bu kadar açıklama yapıyorum. Pazartesi günü genel bir açıklama yapacağım, bütün siyasi partileri yetkilileri kendine dikkat etsinler halka gidemeyecekler, köye gidemeyecekler, hiçbir yere gidemeyecekler. Mecliste birbirleri ile kavga ediyorlar. PKK'sı o su bu su işbirlikçileri bıktık artık” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi