Zonguldak Demokrasi Platformu, Adalet ve Demokrasi Şehitleri Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Madenci Anıtı önünde bir araya gelen Zonguldak Demokrasi Platformu gönüllüleri, “Bu ülkede halkın doğru haber alma hakkı için gazetecilik yapıyorsan, bu ülkenin namuslu aydını, yurtseveri isen;  gerçeklerin peşinde koşmak ve halka ulaştırmak gibi bir misyonun vardır” dediler.

Zonguldak Demokrasi Platformu adına açıklama yapan TMM Odası Zonguldak Şube Başkanı Çağlar Öztürk, şunları söyledi:

BEN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’DEN YANAYIM

"Ben Atatürkçüyüm. Ben, cumhuriyetçiyim. Ben lâikim. Ben antiemperyalistim. Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben insan hakları savunucuyum. Ben, terörün karşısındayım. Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır." Diyordu Uğur Mumcu. Bu ülkede halkın doğru haber alma hakkı için gazetecilik yapıyorsan, bu ülkenin namuslu aydını, yurtseveri isen;  gerçeklerin peşinde koşmak ve halka ulaştırmak gibi bir misyonun vardır.  Uğur Mumcu bu misyonun; halkını seven namus abidesi, cumhuriyet bekçisi, özgürlük savaşçısıydı. Uğur Mumcu ne ilk oldu nede son olacaktı.

BİRÇOK GAZETECİ, YAZAR VE AYDIN KATLEDİLDİ

Ülkemizde aydın kimliği olan onlarca gazeteci, yazar ve aydın siyasi cinayetler sonucu katledildi. 24 0cak 2021 katledilişinin 28. yılı olan Uğur Mumcu,  ülkemizin bu gün içinde bulunduğu durumu o yıllarda görmüş; tarikat/cemaat yapılanmalarının, kör milliyetçiliğin çıkmaz yol olduğunu makaleleri, kitapları, söyleşi, panel ve konferanslar verme yolu  ile halka anlatmıştır. Bunlarla da yetinmeyip, ülke kaynaklarının emperyal merkezlerden yönetilen dış kaynaklı sermaye guruplarına peşkeş çekilmesine karşı durmuş,  devlet içinde çöreklenmiş çeteleri ifşa etme yolunda ödünsüz çıkışlar yapmış, devletin tüm kurumlarına sızan tarikatlara kamu kaynaklarını sunan devlet destekli çeteleri ve yaptıkları yolsuzlukları araştırmacı gazeteci ve aydın kimliği  ile açığa çıkarmış, siyasetçileri ve halkı uyarmıştır. Uğur Mumcu’nun katledilmesi sadece doğruları görmesinden değil, doğruları ve arkasından gelecek tehlikeleri ifşa etmesi ve doğrulara ne denli yaklaştığının göstergesidir.

KATLEDİLEN AYDINLARIMIZA ADALET BORCUMUZ VAR

Aydın kimliği ile bilinen gazetecilerin, yazarların, düşünürlerin katledilmeleri ‘faili meçhul’, ‘ancak faili belli cinayetler’ olarak Türk siyasi tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır. Uğur Mumcu ve tüm aydınlarımızın katledilişlerinin ardındaki gerçekler ve bütün bağlantıları ne yazık ki aydınlatılamadı, Aydınlatmaya çalışanlar ya susturuldu, yada Gaffar Okkan gibi Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünde katledildi. Katledilen tüm aydınlarımıza toplum olarak bir adalet borcumuzun olduğunu buradan bir kez daha söylemek istiyorum.

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ ÖZLEMLE ANIYORUZ

Dün devlet içine çöreklenmiş çeteler genetik yapıları gereği mutasyon geçirip bazen FETÖ, bazen de başka isim altında karşımıza çıkarıldı ve çıkarılacaktır. İçinde insan sevgisi olmayan antidemokratik güçler, katiller karanlığı severler. Ülkeyi dün ve bugün yöneten siyaset kurumu,  geçmiş ile yüzleşip tüm siyasi cinayetleri aydınlatabilseydi; bugünlerde korunup kollanan mafya bozuntuları, çete heveslileri; politikacılara, gazetecilere saldırıp linç girişiminde bulunamazdı. Bugün insan hakları diyen, adalet diyen, özgürlük ve demokrasi diyen aydın gazeteciler, yazarlar ve siyasetçiler tehdit edilemez, baskıya maruz bırakılamaz, çetelerin önüne yem yapılamaz, düşüncelerini açıkça ifade etmelerinden dolayı tutuklanmaz ve mahkum edilemezlerdi. Karanlıkların üzerine cesaretle bıkmadan yürüyen, düşünceleri ile yazdıkları ile ve yaşam felsefeleri ile halkı uyaran, aydınlatan Uğur Mumcu ve tüm demokrasi şehitlerini saygıyla ve özlemle anıyoruz. Sözlerimi Uğur Mumcu’nun şu sözleri ile bitiriyorum. “Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım unutma bizi... Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım unutma bizi..." Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi