Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, geçtiğimiz hafta sonu başlayan kar yağışı ve beraberinde getirdiği sıkıntıları değerlendirdi.

Alan yaptığı açıklamada,  belediye olarak her vardiyada 150 personel ve 40’ın üzerinde iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Enerji hatlarının revizyonu için Enerji Bakan Yardımcısı ile görüştük” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan karla mücadele çalışmalarını değerlendirerek şunları söyledi:

“Geçen ay yaşadığımız sıkıntıları hepimiz iyi hatırlıyoruz. Yaşanan aksaklıkları ve eksiklikleri çok iyi etüt ettik ve Zonguldak Belediyesi olarak hava tahmin raporları doğrultusunda geçen haftanın başından beri hazırlıklarımızı yapmıştık. 32’ye yakın İş makinemiz ki bunların dışında iş insanlarımız da sağ olsunlar belediyemizin kullanımına verdiği operatörleri ile beraber ve iş makineleri ile 40'ın üzerinde iş makinemiz ve her vardiyada 150 çalışanımız ile beraber hazırdık. Karla mücadele çalışmaları devam ediyor”

ELEKTRİK KESİNTİLERİ BU ÇAĞDA YAKIŞMIYOR

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yağan kar yağışı ile gelen elektrik sıkıntılarını da değerlendirerek, “Elektrik kesintileri bu çağda yakışmıyor. Bazıları demek ki dersini iyi çalışmamış. Durumu Enerji Bakanlığına ilettik” diyerek şöyle dedi.

"Geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun ve şiddetli kar yağışına nazaran beklenenin altında bir kar yağışı oldu ama tabii ki ister istemez elektrik kesintisine  bağlı olarak vatandaşlarımız belirli mağduriyetler yine yaşadı ve haklı olarak isyan ettiler. Ama bazıları demek ki dersini iyi çalışmamışlar. Bununla da ilgili zaten Sayın valimiz olsun, sayın milletvekillerimiz ile görüştük istişare ettik, bu aksaklıkları özellikle BEDAŞ tarafından elektrik arızalarındaki sıkıntılar, yıkılan direkler ve kopan hatlar sebebi de vatandaşlarımızın mağduriyetlerini dün vekillerimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan yardımcımıza ilettiler.İnşallah Merkez ve ilçelerimizdeki köylerimizdeki hatlarda  inşallah revizyona alır,

Çok az bir kar yağışı ile birlikte ne yazık ki şehir merkezinde vatandaşımızın mağduriyetleri oldu ve bu tabi haliyle bizi üzüyor. Çalışanlarımızın emekleri de zayi oluyor. Hastalar var, bebeği olanlar, çocukların eğitimleri geri kalanlar var, kombi yanmadığı için üşüyorlar ve soğuğa maruz kalıyorlar. Şikayetler pazar günü akşamdan itibaren halen daha devam ediyor. Biz de bunları elimizden geldiği kadar koordine edip bir an önce sorunu çözülmesi için mücadele ediyoruz arkadaşlarımızla beraber. Ama dediğim gibi elektrik kesintisi artık bu çağda gerçekten bizleri de hem üzüyor hem kızdırıyor ve canımızı yakıyor. İnşallah bu tez vakitte bu revizyonlar yapılır ve artık bu çağda Zonguldak'ımızda bu sorunları yaşamayız”

Öte yandan kentin yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle devrilen ağaçlara da Zonguldak Belediyesine bağlı ekipler anında müdahale ediyor. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi