2014 yılından bu tarafa iki araçla cenaze nakil hizmeti veren Çaycuma Belediyesi, son zamanlarda ilçe genelinde artan ölümler nedeniyle, nakil hizmetlerinde sıkıntılar yaşamaya başladı.

Sorunun hafifletilmesi için arayış içinde olan Belediye, araç sorununu, Perşembe Belediyesinin dayanışmasıyla çözdü. Perşembe Belediyesi İsmail İnam, şoför eksikliği nedeniyle tam kapasiteli olarak kullanılamayan cenaze nakil aracını Çaycuma Belediyesine tahsis etti. 

GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Cenaze araçlarımızın son zamanlarda iş yükü çok arttı. Zaman zaman taleplere cevap vermekte zorlanmaya başladık. Bilindiği üzere geldiğimizden bu yana cenaze hizmetlerini ücretsiz olarak veriyoruz. Sadece belediye sınırları içine değil Zonguldak, Bartın, Karabük bölgesi içinde ve Çaycuma’nın köylerine de ücretsiz olarak cenaze aracı tahsis ediyoruz. Ülke ve bölge çapında salgının etkisiyle ölümler çoğaldı. Bu yüzden belediyeler arası yardımlaşma olanağı kayboldu. Örneğin Ereğli’de vefat eden bir hemşehrimizi Ereğli Belediyesinden araç temin ederek naklediyorduk. Şimdilerde her belediye kendi derdine düştü. Sorunun çözümü için arayış içindeyken Perşembe Belediyesinin aracı imdadımıza yetişti. Değerli arkadaşım İsmail İnam, personel eksikliği nedeniyle tam kapasiteyle kullanılamayan aracı belediyemize tahsis ederek güzel bir dayanışma örneği gösterdi. Zor zamanlar geçirdiğimiz bugünlerde, yöre halkına karşı sorumluluk duygusuyla hareket ederek imkânlarını bizimle paylaşan,  Perşembe Belediye Başkanımız İsmail İnam’a çok teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi