Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Zonguldak ve Bartın’da örgütlü oldukları belediyeler ve belediye şirketlerinde emek mücadelesine devam ettiklerini söyledi.

Bartın, Alaplı Kandilli, Perşembe ve Çaycuma Belediyesi’nin şirketi olan Çaybel’de toplu sözleşme ile ilgili yetkilerin geldiğini belirten Karataş, “Amacımız burada çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi, iki yıldır dayatılan yüzde 4’lük sefalet ücretinden kurtulup bir an önce insanca yaşanabilecek dediğimiz ücrete kavuşmamız. Biz burada masa başında bu işi bağıtlamak istiyoruz” dedi.

Belediyelerdeki şirketlerde çalışanların bir statü kazanmaları için de mücadele verdiklerini ifade eden Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, açıklamasına şöyle devam etti:

EMEK MÜCADELESİNE HEP BİRLİKTE DEVAM EDİYORUZ

“Belediye-iş Sendikası olarak Zonguldak ve Bartın’da örgütlü olduğumuz Belediyeler ve Belediye şirketlerinde emek mücadelesine hep birlikte devam ediyoruz. Gündemimizde şu an itibari ile Belediye personel şirketlerinin 7’nci ayın 1’i itibari ile sonlanan, Çalışma Bakanlığı’nın dayattığı yüzde 4’lük toplu sözleşme süreci bitti. Bundan sonraki süreçte Belediye-İş Sendikası olarak üyemiz olan belediyelerdeki çalışanlarla toplu sözleşme sürecinin yetkileri gelmeye başladı. Daha önce defalarca biz bunu ‘yetkilerimiz gelmedi, bir an önce gelsin’ diye mücadele içinde olduğumuz ve beyanlarda bulunduğumuz belediyelerin yetkileri birer birer gelmeye başladı.

BELEDİYE ŞİRKET ÇALIŞANLARI BİREYSEL İŞ SÖZLEŞMESİNE KALDI

En son Bartın Belediyesi, Alaplı Kandilli, Perşembe, Çaycuma Belediyesi’nin şirketi olan Çaybel’de yetkiler geldi. Bunlara ilgili arkadaşlarla mütalaa, temsilci olarak ya da bu işe gönül vermiş arkadaşlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Taslaklarımızı hazırlayıp, Belediye şirket yöneticilerine ve ya da üyesi bulundukları işveren sendikaları ile bu görüşmeleri inşallah sonuçlandıracağız. Amacımız burada çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi, iki yıldır dayatılan yüzde 4’lük sefalet ücretinden kurtulup bir an önce insanca yaşanabilecek dediğimiz ücrete kavuşmamız. Biz burada masa başında bu işi bağıtlamak istiyoruz. İnşallah idarelerden de bu yönde bir yaklaşım bekliyoruz, mücadelemize devam ediyoruz. Belediye şirketlerinde üye olmayan arkadaşlarımız var hala bazı belediyelerde üye olmadılar bunlarla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Belediye-İş Sendikası olarak var gücümüzle bu mücadeleyi vermeye devam ediyoruz, inşallah da başaracağız. Şirketler yönünden gerçekten bir boşluktalar, şu anda bir statüleri yok. Sadece bireysel iş sözleşmesi ile devam ediyorlar. Çalışma Bakanlığı’nın dayattığı sözleşme ile o da bitti, sadece bireysel iş sözleşmesine kaldılar. Bizim buradaki amacımız öncelikle statü kazanmaları ve bundan sonraki çalışma hayatlarında bunlara katkı sağlayacak tabanı, temeli oluşturmak olacak.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi