Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, geçtiğimiz hafta şehri etkisi altına alan sağanağın beldeye zarar vermediğini söyledi.

Daha önce yaptıkları dere ıslah çalışması, yol, kanal, tretuvar ve duvarların sağanağa rağmen sel ile su baskınlarını önlediğini suyun kanallardan derelere aktığını belirten Üstün, “Yaptığımız çalışmaların meyvesini toplamaya başladık” dedi.

Riskli olabilecek yerlerde çalışmalarımızı önceden yaptık diyen Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, konuşmasına şöyle devam etti:

TEDBİRİMİZİ ÖNCEDEN ALDIK

“Beldemizde her zaman ileriye dönük çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda ani su baskınlarına karşı sel sularını nasıl tahliye edebiliriz noktasında suyun kendi akışına göre tahliye edilebilmesi noktasında çalışmalar yaptık. Beldemize 3 kilometre uzaklıkta ki yolumuza tretuvar duvar, altyapı çalışması ve yol yaptık. İl Özel İdaremizin gurup yoluna sokmuş olduğu yolun faydasını ilk sağanakta görmeye başladık. Çünkü yolun kenarına 2 metre genişliğinde kanallar yapıldı. Bu kanalların kenarlarına yapılan 1 metre 20 santimetre tretuvar duvarlardan toprak kaymasını engelledik. Yağışla gelen su kanallarımız sayesinde kendi kendini tahliye etti. Ayrıca beldemizde fazla riskli yerimiz bulunmamakta çünkü riskli olabilecek yerlerde çalışmalarımızı önceden yaptık.

DERE ISLAH ÇALIŞMASININ ÖNEMİNİ GÖRDÜK

Kış aylarında yağan kar nedeniyle bozulan yerlerimizde tahkimatları, duvar gerekiyorsa duvarlarını ve bozulan parke yolların onarılması işlerini de parsel parsel yapıyoruz. DSİ geçmişte burada kısmi bir dere kenarları ıslah çalışma yaptı o çalışmada olmasa idi sıkıntı olabilirdi. Çünkü yol ile dere kenarına yapılmış evlerimiz bulunmakta. Bu kapsamda dere ıslah çalışması o bölgelerdeki evlerin, yolların zarar görmesini engelledi. Bu anlamda dere taşkınları da olmadı. Allah’a şükür bir sıkıntımız yok.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi