Zonguldak'a bağlı Karaman Belediyesi Başkanı Servet Üstün, beldenin gelişmesinde önemli adımlardan biri olan TOKİ Projesi için yürüttükleri çalışmaların sonuç verdiğini söyleyerek, 3 bloktan oluşan 64 daireli 1. Etap TOKİ Projesi için 11 Nisan 2022 tarihinde ihale yapılacağı müjdesini verdi.
Belediye Başkanı Servet Üstün konuyla ilgili açıklamasında; “Beldemizde yaşanan konut sorununu çözmek için gerekli arsa bulunamadığından, Karaman Sağlık Ocağına komşu bulunan parsellerin Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devri ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. İhtiyaç sahiplerini, uygun maliyetlerle devlet imkanlarıyla ev sahibi yapmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Belediye olarak konunun üzerinde titizlikle duruyoruz. İnşallah ikinci üçüncü etapları da yapacağız. Bunun için de uygun imarlı arsa üretimi yapma gayreti içindeyiz. Halkımızla el ele vererek arsayı üreteceğiz. Karaman’ın geleceği için olması gereken budur” dedi.
Başkan Üstün, göreve geldikleri günden bugüne beldede gerçekleştirdikleri çalışmalar ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. 
Merkezi hükümet, Ak Parti Zonguldak milletvekilleri, il, ilçe, belde teşkilatları ile birlikte beldenin yarınları için el birliğiyle çalıştıklarını belirten Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, göreve geldikten sonra önemli çalışmalara imza attıklarını, sürecin planladıkları şekilde devam ettiğini ve Karaman’ın örnek beldelerden biri olacağını söyledi. Karaman Beldesini daha ileri bir noktaya taşımak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da omuz omuza vererek birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Üstün, “Hizmetlerimizi ayrım yapmadan halkımızın tamamı için yapıyoruz. Bütçemizi aşmadan, belediyemizi borç batağının içine sokmayacak şekilde beldemiz için yapılması gerekenleri yapıyoruz. Herkes bu konuda gönlünü ferah tutsun” dedi. Karaman Belediyesi olarak hizmetlerinin ileriye dönük kalıcı çözüm odaklı olarak devam ettiğini ifade eden Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, Analiz Dergisine yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Öncelikle yaz aylarında beldemiz genelinde yaşanan su sorununu çözmek için 4-5 noktadan sağlanan ancak yeterli gelmeyip maliyeti yüksek şekilde su temini yapılmaktayken, günlük 250 metreküplük su temin edebileceğimiz yeni açılan sondaj ile bu sorun çözülmüş bulunmaktadır. Beldemiz sınırları içerisinden geçen, Karaman – Keller Grup yoluna bugüne kadar kalıcı bakım yapılmadığından her yıl bozulmaktaydı. Bu yolumuzun genişletilmesi, kanalları, duvarları ve asfaltı tamamlanarak 25-30 yıl hiç sorun çıkartmayacak şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. 
Bunun yanında Beldemize 114 Acil Ambulans hizmeti kazandırabilmek için, Karaman Merkez Camii altında yer tahsis edilmiş ve belediyemizin imkânları ile bu alanda vatandaşlarımıza 112 Acil Ambulans hizmeti sağlanacaktır. Karaman Belediye Başkanı olarak şahsım ve ekip arkadaşlarım ile belediye hizmetlerimizi A partili B partili diye ayırt etmeden herkese ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Halkımıza gitmesi gereken hizmetlerimizi ihtiyaca göre dağıtmaya çalışıyoruz. Seçim döneminde hemşerilerime verdiğim sözlerin hepsini yerine getirmeye çalışıyorum. Vatandaşlarımızla istişare içerisinde olarak beldemiz için yapılması gereken ne varsa belediyemizin imkanları dahilinde yapma gayreti içerisindeyiz.  Karaman Beldemizin daha yaşanabilir bir kent olması için belediye başkanı olarak şahsım ve çalışma arkadaşlarımla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Beldemiz için yaptığımız veya yapmak istediğimiz projelere her zaman destek veren merkezi hükümetimize, vekillerimize ve parti teşkilatlarımıza vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.”  (Haber: Seçkin KIRARSLAN)

112: Beldemize ilk kez 112 sağlık tesisi getirilmiştir. Burada amacımız beldemiz ve çevre köyler dahil vatandaşlarımızın ivedi şekilde sağlık ihtiyaçların karşılamaları için planlanmıştır.

DOĞALGAZ HAT BELİRLEME: Beldemiz Karaman ve çevre belde ve köylerle birlikte, 2024 yılında tamamlanması planlanan doğalgaz için hat belirleme ve planlama aşaması.

AMELEBİRLİĞİ İLKÖĞRETİMOKULU KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜMÜ:  Amelebirliği İlköğretim Okulu kanalizasyon sorunu çözülmüştür.

SUSUZ MAHALLE KALMADI: Beldemiz Karaman Sadıklı mahallesinde yıllardır var olan su problemi belediye suyu getirilerek kısmi olarak giderilmiş ve susuz mahalle kalmamıştır.

CAMİİ İNŞAATINA ÖNEMLİ DESTEK: Merkez Camii inşaatı için belediyemizin attığı adımlar sayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan 500.000 TL ödenek gelmiştir.

CENAZE NAKİL ARACI: Beldemizde ilk kez cenaze aracı kazandırılmış olup belde halkımız ve çevre köylerimizin hizmetine sunulmuştur.

ÇEŞME: Beldemizde hayırsever vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda, belediyemiz işbirliği ile 4 adet çeşme kazandırılmıştır.

KÖY KONAKLARI:  Atıl durumdaki okullar;  mahalle konakları olarak kullanıma açılmıştır.

DERELERİMİZ ŞİMDİ DAHA TEMİZ: DSİ’den iş makinası talep edilerek dere temizleme işleri  tamamlanmıştır.

ÇÖP KONTEYNERLERi YENiLENDi: Covid-19 çalışmalarımız gereği; Çevre Ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un katkılarıyla beldemize 115 adet çöp konteyneri kazandırılmıştır.

PARKE YOL ÇALIŞMALARI: Hemen hemen her mahallemizde ihtiyaç duyulan anayollarımıza parke yapılarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

SICAK ASFALT YOL ve DUVAR ÇALIŞMALARI: Beldemize bugüne kadar yapılamayan sıcak asfalt çalışmalarına başladık.

ÖĞRENCİLERİMİZE TABLET DESTEĞİ: Öğrencilerimizin uzaktan eğitimlerine devam edebilmeleri için belediye bütçemizden tablet desteği sağlanmıştır.

JANDARMA NOKTASI: Halkımızın huzuru ve güvenliği, beldemize Jandarma Noktası kazandırılmıştır. 

MAHALLE PARKLARI: Atıl ve eski çocuk oyun parkı kaldırılarak yerine daha modern oyun parkı kurulmuştur.

Editör: Haber Merkezi