Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Darıca’da meslektaşlarıyla bir araya geldiği toplantıda, yerel basının sorunlarına değinerek, "Bir dosya hazırladık, cumhurbaşkanına sunacağız, randevu bekliyoruz, sorunlarımız çözülmezse eylem yolumuz açık. Gerekirse Ankara’ya yürürüz" dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, geçtiğiz hafta Antalya’da yapılan genel kurulda genel başkanlığa yeniden seçilmesinin ardından Darıca’da bölge gazetecileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Darıca Seyir Cafe’de gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz, Yılmaz Karaca'nın çalışmalarından memnun oldukları için desteklediklerini, desteklemeye devam edeceklerini dile getirirken, Karaca'nın ilçemize gösterdiği önemden dolayı teşekkür etti.

Sırasıyla konuşan diğer cemiyet ve dernek başkanları da , TGF Genel Başkanı Karaca'ya çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

ALTUN: YOĞUN ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda, TGF Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Levent Altun'da bir konuşma yaptı. Altun, Gebze bölgesinde gazetecilerin dayanışma içinde olduğunu, 20 bin üyesi bulunan TGF'nun Gebze'ye çok önem verdiğini, yerel basının sorunlarının çözümü için yoğun bir çalışma içinde bulunduklarını anlattı.

Genel Başkan Yardımcısı Altun'dan sonra meslektaşlarına hitap eden Genel Başkan Yılmaz Karaca can alıcı konulara değindi.

Türkiye'de resmi ilan alan gazete sayısının 1900'den 900'e düştüğünü, yerel basının ölme noktasına geldiğini belirtirken ''Resmi kurumların tasarruf tedbirleri kapsamında gazete aboneliklerini iptal etmesi yerel basına vurulan bir darbedir. Bu yanlıştır. Anadolu'da bırakın asgari ücreti , bin liraya 1500 liraya çalışan gazeteciler var. Her yıl 7-8 bin iletişim mezunu iş bekliyor, arıyor. Yerel basının güçlendirilmesi lazım, iktidarın bunları görmesi gerekir. Sorunlarımızı içer bir dosya hazırladık ve sayın cumhurbaşkanına takdim ettik, görüşmek için randevu bekliyoruz. Sorunlar çözülmezse eylem yolumuz açıktır. Gebze'den Ankara'ya, Eskişehir'den Ankara'ya dört bir yandan Ankara'ya yürüyeceğiz, sesimizi ancak böyle duyurabiliriz. Sizler burada bölge milletvekillerine , bizler Ankara'da meclise anlatmalıyız” şeklinde konuştu.

İNTERNET YASASI ÇIKARILMALI

Levent Altun'un çok başarılı ve yetenekli bir gazeteci ve ekip arkadaşı olduğu için Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirdiğini ifade eden Karaca, konuşmasında sürüncemede olan internet yasasına da değindi.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ''Bu yasa bir an önce çıkarılmalı, gazeteler, televizyonlar, internetler yeniden düzenlenmelidir. Elli lira yüz lira veren internet sitesi yaptırıyor, onu bunu tehdit ediyor. Telefonla gazetecilik yapıyor. Bu böyle olmaz. Diğer tarafta vergisini veren, personel çalıştıran, maaş ödeyen, kira ödeyen internet gazeteleri var. Bu yasa bir an önce çıkmalı ve düzenlemeler yapılmalıdır, internet gazetecilerine yaptırımlar gelmelidir. En az iki-üç personel çalıştırma şartı konulmalı, vergi ödemeliler. Böylece bu işi gerçekten yapanlar kalır, diğerleri gider'' şeklinde konuşan Karaca, düzenlemeden sonra internet gazetelerinin de resmi ilandan faydalanmaları gerektiğine de vurgu yaptı.

Toplantıya; Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, , TGF Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun, Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz, İstanbul Avrasya Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Murat Çaltepe, Kocaeli Medya Mensuplar Cemiyeti Başkanı Bahar Kaymakçı Erdoğan, Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Soner Kılıç ile Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır ve basın mensupları katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi