Karabük'te korona virüs vakası 19'a ulaştı. Kentte bugüne kadar toplam 204 korona virüs vakası görülürken, sağlığına kavuşan 175 kişi tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi.


Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını boyunca Karabük'te bugüne kadar 204 vaka görüldü. Hastanede tedavisi tamamlanan ve sağlığına kavuşan 175 kişi taburcu edilirken, 10 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. 28 Mayıs itibariyle kent genelinde yeniden artış görülen pozitif vaka sayısının 19'a yükseldiği ve hastanede tedavilerine devam edildiği öğrenildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, il dışı gelenleri kontrol etmeye çalıştıklarını belirterek, vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda uyarılarda bulundu. Sarı, normalleşme süreci kapsamında rehavete kapılmamanın gerektiğini ifade ederek, gerekli önlemler için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

 Karantinaya alınan iki köyün mahalleleri sessizliğe büründü

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Soğucak Köyü Merkez Mahallesi’nde 2, Kutluören Köyü Merkez Mahallesi’nde 3 olmak üzere toplam 5 pozitif vak'anın görülmesi üzerine 14 günlük karantina kararı alındı. Covid19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla alınan kararın ardından Jandarma ekipleri iki köyün merkez mahallelerine giriş çıkışları izne bağlı olarak gerçekleştirirken, mahalleler sessizliğe büründü.

İstanbul ilinden gelen bir vatandaş tarafından bulaştırıldığı öğrenilen virüsün ardından başlatılan karantina süreci ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “İlçemiz Soğucak köyünde 2 adet Covid-19 vak'ası ve Kutluören köyünde 3 adet Covid-19 vakası görülmesi nedeniyle halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla; ilçemiz Soğucak köyü, Kutluören köyü ve bu köylere bağlı tüm mahallelerimizin 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, 10.06.2020 tarihinden itibaren giriş ve çıkışlara kapatılarak, 14 gün süreyle karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına gerekli tedbirlerin uygulanmasına karar verilmiştir” denildi.

Editör: Haber Merkezi