Zonguldak Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci birleşimine Kapuz Plajı Hizmet Tarifesine yapılan zam damga vurdu.

Gündemin ikinci maddesinde; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 13 Mayıs 2022 tarihli ve 42318 sayılı, Belediyenin 2022 Mali Yılı Gelir Tarifesinin 60’ıncı sayfasında bulunan Kapuz Plajı Hizmet Tarifesi altındaki maddelerin güncellenmesi talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Kapuz Plajı Hizmet tarifesinin giriş ücreti 5 TL, şezlong 5 TL, şemsiye 10 TL, kabin 10 TL, 7 yaşından küçük çocuklardan ücret alınmaz şeklindeki yeni fiyat tarifesine CHP’li belediye meclisi üyeleri ret oyu kullanırken Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri kabul oyu kullandı. Bu şekilde madde oy çokluğu ile kabul edilmiş oldu.

KAYINOVA: ŞEZLONGLAR MAZOTLAMI ÇALIŞIYOR?

Gündem maddesi hakkında söz alan Zonguldak Belediye Meclisi CHP Gurup Başkan vekili Atınç Kayınova, şunları söyledi: “İlk mecliste bu konuya ret oyu vereceğimizi ve gerekçelerini arz etmiştik. Ve umduk ki komisyondan zam olmayacak şekliyle gelsin. Ancak öyle bir gelişme olmadı şuanda bu kararla karşı karşıyayız. Biz şunu soruyoruz; Siz bu zammı niye yapıyorsunuz? Zonguldak Belediyesinin Kapuz Plajındaki şemsiyeleri elektrikle mi çalışıyor? Şezlonglar mazotla mı çalışıyor? Hadi mazota zam geldi güneşe niye zam yapıyorsunuz? Bu halkın iki buçuk ay Zonguldak’ta dinlenebileceği bir yerde bu zammı yapmasanız ne olurdu? Zonguldak Belediyesi ne kaybederdi ne kazanırdı? Bugün Sayın Devlet Bahçeli çok güzel bir açıklama yaptı. Dedi ki; “Vatandaşın cebine, cüzdanına el uzatanlara hesap soracağız.” Ben buradan Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarıma da soruyorum. Bu zammın neresindesiniz? Bu şehirde ve ülkede insanlar zamlarla baskı altındayken bu zamların gerekçesi nedir?

BABAİBAN: SADECE GİRİŞ ÜCRETİ 3 LİRADAN 5 LİRAYA ÇIKARTILDI

Kayınova’nın sözlerine karşılık veren Ak Partili belediye meclis üyesi Bünyamin Babaiban: “Burada fiyat artışlarından bir kalem var. Giriş ücreti 2021 yılında 3 lirayken 5 lira olarak değiştirildi. Şezlong ve şemsiye ücretlerine herhangi bir zam söz konusu değil çünkü bilindiği üzere daha önce belediyemiz tarafından işletilmiyor oradaki müstecir tarafından bu ücretler talep ediliyordu. Bu anlamda gelir tarifesinde herhangi bir kalem yok. 2021 yılında 2022 yılının bütçesini yaparken bu kalemlerde hiçbir zam yapmadık. Geçtiğimiz yıl üst seviyelere çıkarmış olduğumuz bu hizmet kalitesini aynı şekilde devam ettirebilmemiz için en azından giderleri makul bir seviyede tutmamız lazım. Bu çok küçük bir kalem gibi görünse de göz göre göre fiyatlarla ilgili bir değişiklik yapmazsanız bir kamu zararı oluşturmuş olursunuz. Bahsedildiği gibi tüm fiyatlarla ilgili bir fiyat değişikliği söz konusu değil. Sadece giriş ücretleri 3 liradan 5 liraya çıkartılmış” dedi.

ALAN: BİZDEN ÖNCE MÜSTECİR KENDİ FİYATINI BELİRLİYORDU

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise şunları söyledi: “Şezlonglar ve şemsiyelerle ilgili biz görevi devraldığımız ilkyaz gittiğimiz zaman baktık ki oradaki müstecir bunları belediyeye hiçbir fiyat sormadan tamamen kendi bildiği şekilde belirliyordu. 2019 yılında görevi devraldığımız zaman gözbebeğimiz plaja baktık. Plajdan kaç vatandaşımız faydalanıyor, memnun mu değil mi, içerideki hizmetler kimin eliyle yürütülüyor. Herşey müstecirin kontrolünde olduğu için biz de dedik ki; vatandaşımız daha kaliteli hizmeti hak ediyor. O nedenle arkadaşlarımızla planladık ve geçtiğimiz sene yenilenmiş haliyle plajımızı vatandaşımızın hizmetine sunduk. Biz bu şartlarda buraya zam yapalımdan ziyade içerde verdiğimiz kaliteli hizmeti daha kaliteli hale nasıl getiririz konusuna öncelik verdik. Bu malzemeler demirbaş ve ne yazık ki bunlar güneşte üst üste koyduğunuz zaman veya vatandaşın kullanımından dolayı yıpranmalar oluyor. Bizim vatandaşımızın kırık veya paslanmış şezlonglarda, şemsiyelerle orada vakit geçirmesine gönlümüz razı gelmez. Bu rakamları belirlerken tek niyetimiz bunların her sene yenilenmesi, vatandaşımızın her sene daha kaliteli hizmet almasıdır. Biz böyle değerlendirdiğimiz için arkadaşlarımız da komisyonda çok doğru bir karar almışlar. Kaliteli hizmetin ufakta olsa bedeli olması lazım ki kaliteli hizmetin devamlılığı olsun.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi