Zonguldak Baro Başkanı Av. Türker Kapkaç yaptığı açıklamada, “Tutuklamanın bir tedbir olduğu göz ardı edilmemelidir” dedi.

Kapkaç açıklamasında, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 ay önce konserde söylediği bir sözden dolayı re'sen yapılan soruşturma sonucunda TCK 216 madde kapsamında halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek suçundan sanatçı Gülşen'in tutuklanması kesinlikle hukuka aykırıdır” diyerek şunları söyledi:

“Söz konusu bu tutuklama usule yasaya açıkça aykırı olduğu gibi yargının ne derece vesayet altında olduğunun göstergesidir. Hukuk kimsenin gözdağı aracı değildir! Söz konusu bu tutuklama kamu vicdanı ve hukuk adına endişe verici olup mevcut tutum hukuka olan güveni de yok etme noktasına getirmiştir. Bu durumu hukuken açıklamayı kendimize zul buluyoruz. Sanatçı Gülşen'e üst sınırdan ceza alması halinde dahi cezaevinde yatması imkansız olan bir suçtan tutuklama kararı verilmesi hukuk ile açıklanamaz. Bu minval de sanatçı Gülşen'in hemen salıverilmesini adalet adına talep ediyoruz. Bu yargı mücadelesinin takipçisiyiz ve elbet bir gün kazanacağız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi