Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, Merkeze bağlı Elvanpazarcık Beldesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 68 ünite kan bağışı alındığını belirterek sağlığı yerinde olan gönüllü tüm kan bağışçılarını kan bağışında bulunmaya davet etti.

Elvanpazarcık Beldesi Merkez Muhtarı Kamil Akgöz öncülüğünde düzenlene kan bağışı kampanyasının diğer mahalle ve köy muhtarlarına örnek olmasını isteyen Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, açıklamasına şöyle devam etti:

KAN BAĞIŞI KAMPANYALARI ÖNEMLİ

“Önceki gün Zonguldak’ın Elvanpazarcık Beldesindeydik. Elvanpazarcık Merkez Muhtarımız Kamil Akgöz öncülüğünde oradaki kan bağışçılarımızdan 68 ünite kan bağışı aldık. Kamil Akgöz muhtarımız ve oradaki gönüllü kan bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu kan bağışı kampanyamızın diğer mahalle ve köy muhtarlarımıza da örnek olmasını istiyorum. Cumartesi günleri de Kan Bağış Merkezimiz açık. Sağlığı yerinde olan gönüllü kan bağışçılarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları müdürlerimiz ile çalışanlarının da bizlere destek vermesini ve kan bağışı kampanyaları düzenlemelerini istiyoruz.

İMMÜN PLAZMA BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ

6 Kasım 2020 tarihinden beri şehrimizde plazma alımı başladı. Koronavirüsten iyileşenler, immün plazma bağışı yaparak başka hastalara umut oluyorlar. Bu doğrultuda Koronavirüs hastalığına yakalanıp iyileşen ve plazma vermek isteye vatandaşlarımız 0372 253 3015 numaralı irtibat hattımızı ararlarsa arkadaşlarımız o kişi veya kişilere her türlü yardımcı olarak plazma bağışını alabilecekler. Hastanelerde yatan hastalarımız, ameliyata girecek hastalarımız kan bekliyor. Tüm vatandaşlarımızdan 15 dakikalarını ayırıp kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Salgın nedeniyle kan bağışında azalma var. Covid-19 virüsü, kan bağışı işlemi ile bulaşmaz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi