Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın, koronavirüs nedeniyle kan bağış sayısında azalma olduğunu belirterek sağlığı yerinde olan her bireyi kan bağışında bulunmaya davet etti.

Koronavirüs salgını nedeniyle ister istemez kan bağış oranında düşüş olduğunu belirten Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın:

“Dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs sürecinden dolayı ister istemez kan bağış oranında düşüş oldu. Bizler hastanelerde ihtiyaç duyulan kanı temin etmek adına haftanın yedi günü Zonguldak merkezde ve ilçelerimizde kan bağış kampanyalarımızı devam ettiriyoruz. Sağlığı yerinde olan vatandaşlarımızı kan bağışı konusuna duyarlı olmaya davet ediyoruz. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ister istemez dışarıda olan insan sayısında azalma olduğu için buna paralel olarak kan bağış sayısında da düşme oluyor. Şuan için hastanelerdeki kan ihtiyacı karşılanabiliyor ama süreç ne getirir onu bizde kestiremiyoruz. Hergün ekiplerimiz kan bağış kampanyaları düzenlemeye devam ediyor” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi