Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Murat Babalık, kanı ağaçtan toplamadıklarını veya yapay şekilde üretemediklerini belirterek sağlığı yerinde olan insanları kan bağışı yapmaya davet etti.

Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Babalık, Biz bağışlanan kanı hastanelerimize ulaştırmakla yükümlü bir kurumuz. Amacımız ve gayemiz sağlıklı bir şekilde kanı temin edip sağlıklı bir şekilde hastanelere ulaştırmak” dedi.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Murat Babalık, açıklamasına şöyle devam etti: “Zonguldak, Türkiye ortalamasını hesap edecek olursak kan bağışı konusunda iyi seviyede. Ancak bizim şöyle bir sıkıntımız var; her sene bize verilen yükümlülük sayı anlamında artarken Zonguldak nüfusu azalıyor. Çalışan ve kan bağışlayabilecek kesim şehir dışına göç ediyor. Bu da bizi sıkıntıya sokan durumlardan bir tanesidir. Çalışanlarımızın bir kısmının yeraltında olması ve sosyokültürel yapımızın biraz daha ilerlemesi gereken bir yerde olduğumuzdan dolayı sıkıntılıyız ancak kan bağışı sayısı olarak Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Zonguldak’ta güzel çalışmalar yapıyor. Hastanelerimizdeki hastalarımızın kan ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve Türkiye ortalamasını yakalayabilecek seviyedeyiz. Tüm Kızılay olarak görevimiz hastanelerde yatan hastaların kan ihtiyacını karşılayabilmek tedarik edebilmek. Bu da el birliği ile olabilecek bir durum. Her zaman söylediğimiz bir laf var biz bu kanı ağaçtan toplamıyoruz veya yapay şekilde üretemiyoruz. Sağlığı yerinde olan insanları kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Biz bağışlanan kanı hastanelerimize ulaştırmakla yükümlü bir kurumuz. Amacımız ve gayemiz sağlıklı bir şekilde kanı temin edip sağlıklı bir şekilde hastanelere ulaştırmak.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi