Zonguldak Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi esnafları yetkililerden kamyon ve tırları için yer talebinde bulundular.

İşçi Anıtı önünde bir araya gelen Zonguldak Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine bağlı kamyoncu ve tırcı esnafları, “Burada sesimizi duymayan şehrimizi yönetenlere bir defa daha sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Kamyoncu ve tırcı esnafı olarak sorunumuza lütfen çözüm bulsunlar” dediler.

Kamyoncu ve tırcı esnafların sorunları hakkında açıklama yapan Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, şunları söyledi:

KAMYONCU VE TIRCI ESNAFI BÜYÜK SORUN YAŞIYOR

“Bizim daha önce Karakum mevkiinde Kamyoncular ve Taşıyıcılar kooperatifimiz vardı. Orası Milli Emlak Müdürlüğünün düzenlemesi sonucu yıkıldı. Zonguldak’ta yaklaşık 150’ye yakın tırcılık ve kamyonculuk yapan esnafımız var. Bu esnaflarımızın mevcut yerlerinin olmayışından dolayı mahalle aralarına veya sokaklara gelişi güzel çekmek zorunda kaldıkları için büyük bir sıkıntı yaşıyorlar. Biz ilimizi yöneten yetkililerimize konuyu defalarca ilettik ancak bana göre siyasetin daha çok ön planda olduğu yerde vekillerimize de konuyu defalarca iletmemize rağmen, verilen sözlere rağmen sorunumuz çözülmedi. Kamyoncu ve tırcı esnaflarımız zor bir süreçten geçiyor.

KOOPERATİFİMİZİN HALEN BİR YERİ YOK

Filyos’ta yapılan dev projenin arkasından diğer illerden gelen Kooperatiflerimiz var ve oralarda yerleşmekteler. Bizim kooperatifimizin halen daha bir yeri yok. Biz ivedilikle kamyoncu esnaflarımız için gelişen şehirlerde olduğu gibi ilimizde de şehrin giriş ve çıkışlarında tırcı ve kamyoncu esnaflarımız için araçlarını park edebileceği, dinlenebileceği tesislerin olmasını istiyoruz. Şehir trafiğinden belli saatlerde geçmesi gereken kamyon ve tırları arkadaşlarımız nereye bırakıp bekleyecek, dinlenecek ya da nerede ihtiyaçlarını giderecekler. Bunlar bizim için çok önem arz eden bir konu. Şehrin giriş ve çıkışında böyle bir park alanının olmadığı bir dönemde esnafımız nerede bir boşluk bulursa aracını oraya park etmek durumunda kalıyor. Bu defa da esnafımız devletimizin polisiyle, zabıtayla karşı karşıya gelmek durumunda kalıyor ama biz kamyoncu esnafı olarak hiçbir zaman devletimizin polisiyle, zabıtasıyla, yetkilileriyle karşı karşıya gelmek istemiyoruz.

SESİMİZİ DUYMAYAN YETKİLİLERE SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Burada sesimizi duymayan şehrimizi yönetenlere bir defa daha sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Kamyoncu ve tırcı esnafımızın sorununa lütfen çözüm bulsunlar. Esnafımızı mağdur duruma düşürmesinler. Yetkililer lütfen esnafımızın sesine kulak versinler. Bu soruna bir çare bulsunlar. Bu esnaflarımıza böyle bir sıkıntıyı kimsenin yaşatmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Kooperatifimizin yeri belli olmadığından dolayı adres gösteremiyorlar. Kooperatifin yasal bir faaliyet içerisine gelip Bolu’da R Belgesini imzalamaları için adres tespitinin olması gerekiyor. İnşallah bu sesimizi dikkate alırlarda sorunumuz çözülür.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi