Türkiye Kamu Sen Yüksek İstişare Kurulu, 21 Aralık 2020 Pazartesi günü video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Video konferans sistemiyle yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısı ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mithat Bağcı, “Türkiye Kamu-Sen Yüksek İstişare Kurulu, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve il temsilcilerimizin katılımıyla 21 Aralık 2020 Pazartesi günü video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirmiştir. İstişare toplantısında ülkemiz kamuoyunu yakından ilgilendiren konular ile kamu görevlileri ve emeklilerinin mali ve özlük haklarına ilişkin gelişmeler değerlendirilmiş önümüzdeki döneme yönelik yeni stratejiler belirlenmiştir” dedi.

Bağcı yaptığı değerlendirmede, Yüksek İstişare Kurulu tarafından sonuç bildirgesinde, 8 ayrı konuda açıklamalar yapıldığını söyleyerek,  “COVID-19 Salgını tüm hızıyla sürerken salgına karşı insanüstü mücadele veren başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu çalışanları maddi ve manevi olarak desteklenmelidir. Ekonomik gerçekler dikkate alındığında memur maaşlarına ilave zam yapılması zorunludur. Her şartta Türk milletinin, Kahraman ordumuzun ve Devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kamudaki her türlü ayrımcılığa son verilmesini istiyoruz.  Uluslararası Sözleşmelerde tanınan hakları içeren, adil, demokratik ve çağdaş bir sendika ve Toplu Sözleşme Kanunu İstiyoruz. Vergi adaletsizliği son bulmalıdır. 3600 Ek Gösterge konusu bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilerek sonuca bağlanmalıdır. Bütün ek ödemeler emekliliğe sayılmalıdır. Görevde yükselme ve atamalarda tarafsızlık ve liyakat esas alınmalıdır. Sözleşmeli personel istihdamına son verilmeli tüm sözleşmeli personel kadroya geçirilmelidir. Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin beklentileri karşılanmalıdır. Kamu görevlilerinin acil çözüm bekleyen sorunlarının hazırlanacak bir “Memur Paketi” İçinde TBMM’de yasalaşarak çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Gelişen teknolojinin istihdam şekli üzerinde yaratacağı tahribatı önlemek ve yeni sendikal perspektifler geliştirmek noktasında Türkiye Kamu-Sen Yine öncü olacaktır

Konfederasyonumuz, önümüzdeki dönemde kamu görevlilerinin haklarının ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için her türlü çabayı gösterecek, raporlar, çalışmalar, kanun teklifleri ve eylemlerle sendikal taleplerimizi sürekli gündemde tutacak, mücadelemizin sonuca ulaşması için bütün iletişim ve mücadele kaynaklarını en etkili şekilde kullanacaktır. Türkiye Kamu-Sen Yüksek İstişare Kurulu olarak, Türk memur sendikacılığının öncüsü konumunda her türlü çabayı göstereceğimizi, kararlı ve cesur sendikacılık çizgisi içinde Türk milletinin değerleriyle ters düşmeyecek şekilde kamu görevlilerinin hak mücadelesini yükselteceğimizi kararlılıkla vurgularız” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi