Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mithat Bağcı, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü yayınladığı mesaj ile kutladı.

Bağcı mesajında, “Sevginin, fedakarlığın, emeğin ve umudun adı kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en samimi duygularımla kutluyorum” diyerek şunları söyledi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi; “Ey kahraman Türk Kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” Biz bu anlayışı ilke edindik. Ülkemizi medeniyete götürecek her adımın, kadınlarımıza verdiğimiz değerle atılacağının bilinciyle yetiştik. Feryadımız da mücadelemiz de yeni nesilleri bu anlayışla yetiştirmektir.

Hem dünyada hem de ülkemizde kadına yönelik şiddet, eğitimsizlik, işsizlik gibi köklü sorunlarla uğraşırken, Covid-19 salgını yaşanan bu tabloya olumsuz etkide bulunmuştur. Kadınların toplumsal konumu ile ülkelerin gelişmişlik düzeyinin doğru orantılı olduğu düşünüldüğünde kadınlarımıza daha çok önem vermemiz gerektiği ortaya çıkmaktadır. Ne yazık ki pandemi ile birlikte yaşanan sıkıntılar katlanarak artmıştır. Yapılan birçok araştırma, Covid -19 salgınından en çok kadınların etkilendiğini ortaya çıkardı. Küresel salgın sonrasında başlayan karantina döneminden, bugün alınan tedbirlere kadar geçen zaman diliminde oluşan yeni dönem, kadınlar açısından sıkıntılı bir sürecin de başlamasına neden olmuştur. Hem evlerde hem de çalışma hayatında kadınlarımız sorunlar ile baş başa kalmışlardır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi