Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri, kendi aralarında başlattıkları kampanya ile Çaycuma ilçesinde yaşayan 89 yaşındaki yaşlı kadına tekerlekli sandalye hediye ettiler.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tarih bölümü 3. Sınıf öğrencileri, sınıf arkadaşları ile birlikte aralarında topladıkları paralarla 89 yaşındaki alzaymır hastası Hayriye Toplu’ya sandalye aldılar.

Omurilik Felçlileri Derneği Çaycuma Temsilcisi Cem Ünal ile irtibata geçen yardımsever öğrenciler, ilçeye bağlı Çay mahallesinde ikamet eden Hayriye Toplu ’ya tekerlekli sandalyeyi teslim ettiler.

Hayriye Toplu’nun bakımını üstlenen kızı Müşerref Kaymaz, duyarlılıklarından dolayı üniversite öğrencilerine teşekkür ederek, bir yere getiremiyordum, evde canı sıkılıyordu. Camlardan bakıyordu. Destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Duyarlıklarından dolayı öğrencilere teşekkür belgesi takdim eden Omurilik Felçlileri Derneği Çaycuma Temsilcisi Cem Ünal,” teyzemizin bu sandalyeye ihtiyacı vardı. Bunu Bülent Ecevit Üniversitesi Tarih bölümü öğrencileri yerine getirdiler. Onlar bu konuda toplum duyarlılık noktasında iyi bir örnek oldular. Bunu devam ettireceklerini söylediler. Mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencisi Mert Taçar, duygularını şu sözlerle ifade etti; “ülkemizde böyle insanlar çok var. Seslerini ulaştıra bilenler ve seslerini ulaştıramayanlar var. Bizler ne güzel böyle birinin sesi olabildik. Teyzemize yardımcı olabildik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bunlar çoğalır. Önemli olan teyzenin mutluluğu olduğunu ifade etti. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi