Birleşik Kamu İş Zonguldak Başkanı Metin Kahveci yaptığı açıklamada, “Tarafsızlığını korumayarak, siyasi iktidardan emir alarak rakamlar üzerinde oynayan ve sahte enflasyon oranıyla aşımıza ekmeğimize el koyulmasına alet olan TÜİK’i, ülkedeki ekonomik krizi, açlığı, yoksulluğu ve enflasyonu yok sayan AKP iktidarını ve Ankara’da TÜİK önündeki basın açıklamamıza polisin sert müdahalesini ülkemizin her yerinde protesto ediyoruz” dedi.

Kahveci açıklamasında, “O gün amacımız TÜİK’in halka söylediği yalanları, yine yalan söyleyenlerin evinde açıklamaktı” diyerek şunları söyledi:

kandıranları, halkın sofrasındaki ekmeği, zeytini çalanların, halkın ulaşım hakkını, çocuklarının eğitim hakkını, sağlık hakkını gasp edenlerin, iktidarın borazancılığından tetikçiliğinden öteye geçmeyenleri protesto etmekti. Bunun net tarifini koymamız lazım eğer ki siz, bugün emekçilerin sofrasında bir ekmeğin az alınmasına sebep oluyorsanız, sizin yaptığınız hırsızlıktır ve bu hırsızlığın da baş failisinizdir. Dolayısıyla biz faillerin olduğu yere, faillerin yüzüne bakarak açıklama yapmaya gittik. Ancak Türkiye’nin acı tablosuna bir kez daha şahitlik ettik.

Bizler gibi kamu emekçisi olan, bu ülkenin güvenliğinden yani bizlerin de güvenliğinden sorumlu olan ama bu ülkenin polisi değil siyasi iktidarın adeta tetikçisi gibi davrananların, karşılarında kaleminden başka, memuriyetinden başka bir şeyi olmayan, belki de komşusu, arkadaşı, çocuğunun öğretmeninin olduğu kitleye büyük bir orantısızlıkla, inanılmaz bir şiddet ve inanılmaz bir vandallıkla müdahalesiyle karşı karşıya kalındı.

Konfederasyon Başkanı ve Eğitim İş başkanı darp edildi. Mali sekreter kalp krizi geçirdi. Bu vandallığı nefretle şiddetle kınıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar halkın gözünde gerçek enflasyonu gizleyemeyecekler. Enflasyon %170 geçmiştir. Mazot 7 liradan 30 TL’yi geçmek üzere. Halk perişan oldu. Piyasa fiyatları bir gün yerinde durmuyor. Kamu çalışanlarına ve emeklilere en az yüzde yüzden fazla zam yapılmak zorundadır .Cumhuriyet tarihinden buyana korkunç pahalılık oluştu. Bunun bir tek sorumlusu AKP ve onun ortağı MHP’dir. Getirdikleri düzen halkı ezen sömüren bir düzen olmuştur.

Konfederasyonumuzun kararlılığı muhtaç olduğu kudret, emperyalizme karşı ve emperyalizmle ortaklık yapan Saray ittifakına karşı, bütün işbirliklerine karşı “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen ve bizim de yolumuzu aydınlatan Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı yürekten gelmektedir.

O nedenle biz hiçbir şekilde bu ülkenin insanlarına yapılan baskıya ve zulme seyirci kalmayacağız, kararlılıkla bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi