Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, maddi ve manevi yönden zor durumda olan kahveci esnafının kahvehanelerde oyun izni istediklerini söyledi.

Kahvehanelerde tavla, okey ve kağıt gibi oyunların oynanmasına izin verilmemesi nedeniyle kahveci esnafının mağduriyet yaşadığını belirten Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

“COVİD-19 nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinde kapanmış olan kahvehanelerimiz 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelge ile açıldı. Ancak genelge doğrultusunda kahvehanelerimizde tavla, okey ve kağıt gibi oyunların oynanması yasak kapsamında olmuştur. İşyerlerimizin açılmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçti ama 16 Marttan bugüne kadar esnaflarımız kahvehanelerinde oyun oynatamamaktalar. Esnafımız sabırsızlıkla bu konuda olumlu bir genelgenin yayımlanmasını beklemektedir. Çünkü her geçen gün esnafımız kahvehanesi açık olduğu için kirası, elektriği, suyu, sigorta ve bağkur primleri de işlemektedir. Esnafımız kahvehanelerinde günlük çay satışlarıyla bu giderlerini karşılayacak durumda değildir. Bizler Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Türkiye Kahveciler ve Büfeciler Federasyonu nezdinde üst makamlar olan Cumhurbaşkanlığı ile İçişleri Bakanlığına müracaatlar yapılmış olup sabırsızlıkla gelecek olan iyi haberi beklemekteyiz. Bütün her yer normalleşti açık olmayan birahanelerimiz ve kahvehanelerimizdeki oyunların müsaadesi kaldı. Bu iki meslek grubunda da arkadaşlarımız son derece sıkıntı içerisindeler. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımıza sesimizi duyurmak istiyoruz. Hakikaten kahveci esnafı arkadaşlarımızın maddi ve manevi yönden dayanacak gücü kalmamıştır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi