Zonguldak Bakkallar Tekel Bayileri ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanlığının Olağan Genel Kurulu yapılırken, mevcut başkan Kadir Habiboğlu ve yönetimi tek liste ile gidilen seçimler sonucunda güven tazelediler.

Memurlar Lokalinde yapılan ve divan başkanlığını Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun’un yaptığı genel kurulda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Mevcut başkan Kadir Habiboğlu yaptığı açılış konuşmasında, “Seçimli kongremizin üzerinden 4 yılı geride bıraktık. Yüksek bir katılımla bizlerin tekrar göreve gelmesini sağladığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek şunları söyledi:

“Temel hedefimiz mesleki problemlerimizin çözümüne katkı sağlamak meslektaşlarımızın taleplerine hızlı ve akıcı cevap verebilmek mesleğimizin ve meslektaşlarımızın saygınlığının artırılması ve sosyal olarak da var olabilmeyi sağlamaktır. Sayamayacağımız kadar problemler yaşıyoruz. Mesleğimizi irca ederken zevk almıyoruz.Artık maddi olarak hak ettiğimizin çok ötesinde yaşama ve ayakta kalma mücadelesi içindeyiz.Açılış konuşmamda tek tek problemleri saymayacağım ancak yeniden gündeme gelen perakende yasasında çok geç kalındı. Bu konuda ısrarcıyız.

Bugün 10 bin şubesi olan zincir marketler var.Bunların ciroları 100 milyonların üzerinde. Günde 2 ila 3 bin lira cirosu olan bir bakkalın rekabet edebilmesi mümkün değildir.150 kiloluk güreşçinin karşısına 50 kiloluk güreşçiyi çıkarmak gibi minderde maç başlamadan galip belli.

Çıkacak yasa ile küçük esnaf baskıdan kurtulur. Yasanın içinde zincir marketlerin açılış, kapanış ve hafta sonu bir buçuk gün tamamen kapanması var. Bizlerde yaşamak istiyoruz. Adil bir düzen sağlanmış olur. Bugün yerel süper marketler bile gece yarılarına kadar açık kalabiliyor. Haliyle etrafındaki işletmeler ticaret yapmakta güçlük çekiyor.Biz bu konuda tek taraflı değiliz. Küçük esnaf yaşasın zincir marketler batsın demiyoruz. Tüketiciyi koruyacak şekilde hepsinin bir düzen içinde işlemesini istiyoruz. Bunlar ancak ve ancak çıkarılacak olan yasalarla mümkündür. Kongre sonrası süreçte amacımız esnafımıza hizmet etmek, Zonguldak’a katkı sunmaktır.Bizler sizlere hizmet için varız.Allah’ın izniyle dik durup dürüst ve doğru çalışmalar yapıp sizleri en iyi şekilde temsil edeceğiz. Esnafımızın sorunlarını çözme yolunda adım atan, esnaflarımızın yanında olan yöneticiler olduk sorun yaratan değil sorun çözen olduk.

Daime hedefimiz ilk gündü sevdamız gibi çalışmak, çalışmak olacaktır.Hedefimiz sorun yaratan değil sorun çözen olacaktır”

Yapılan konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak kabul edildi.

Daha sonra tek liste ile gidilen seçimler sonunda Bakkallar Tekel Bayileri ve Kantinciler Odası Başkanlığına Kadir Habiboğlu yeniden seçilirken, yönetime Berk Park, Ali Alioğlu, Koray Sürmen, Sadettin Yıldız, Aydın Arıcı ve Bülent Atalay seçilirken, Denetim Kuruluna Alperen Küçükali, Salim Genç ve Bilal Aydın seçildiler.

Memurlar Lokalinde yapılan kongreye, AK Parti yönetim kurulu üyeleri ile, STK temsilcileri ve oda üyeleri katıldı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi