Zonguldak Kadın Konukevi Müdürlüğü ve Fatih Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ‘El emeği ürünleri’ sergisi açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açılan el emeği ürünleri sergisinin açılış kurdelesi Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın eşi Esma Bektaş tarafından kesildi.

Sergiye; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve eşi Esma Bektaş, Zonguldak Belediye Başkan vekili Sinan Toprak, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Zonguldak BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çuhalı, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, CHP İl Başkanı Murat Pulat, Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

El emeği ürünleri sergisini gezen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş: “8 Mart Dünya Kadınlar Günlerinde kadınların sorunları gündeme geliyor ve bazı farkındalıklar oluşturulmaya çalışılıyor. Ülkemizin her vilayetinde kadın sığınma evleri var. O evleri ben bilmiyorum kimsede bilmiyor. Bir şekilde evinden uzak kalmak zorunda kalan kadınlarımızı barındırmak için böyle mekanlarımız var. Kadınların çaresiz kalmamaları gerekiyor. Hayat sürprizlere açık ve insanın başına her şey gelebilir önemli olan insanın başına bir şey gelmiş olması değil geldiği zaman ortada kalmamasıdır. Bu çerçevede kadın konuk evlerimiz var. Orada bir kısım kadınlarımızı değişik sürelerle misafir ediyoruz. Onlarda orada kaldıkları süre içerisinde hem kendi becerilerini gösteriyorlar. Hocaları eliyle üretken hale dönüşüyorlar ve daha sonraki hayatlarını idame ettirmek için geçimlerini sağlamaya dönük bir beceri kazanmaya çalışıyorlar. Sergi bu çerçevede düzenlenmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi