Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında hazırladığı İnstagram filtre uygulamasıyla ‘Şiddete Göz Yumma” diyor.

KADEM, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Şiddete Göz Yumma!” diyerek toplumun tüm bireylerini şiddetin karşısında durmaya davet ediyor. Bu amaçla hazırladığımız İnstagram filtre uygulamasınla ‘Şiddete Göz Yumma!’ diyerek sessiz kaldığımız her şiddet eyleminin bir parçası olmaktan kaçamayacağımıza vurgu yapılırken, kullanıcıların kadın, erkek, genç, yaşlı fark etmeksizin şiddet karşısında bir başkasının yanında olabileceğinin altı çiziliyor. Böylelikle filtreyi uygulayanlarda cinayete kurban giden kadınların yüzleri ile topluma karşı bir aynalama yapması hedefleniyor.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için çalışma başlatan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) sosyal medya sitesi İnstagram için filtre oluşturdu. Farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan çalışmaya Türkiye’den birçok ünlü isimde destek verdi.

Hem yurt içi hem de yurt dışından gelen desteklerle milyonlara ulaşan farkındalık çalışmasında İnstagram üzerinden oluşturulan yüz filtresi ile hazırlanan videolar “Şiddete Göz Yumma” sloganıyla paylaşılıyor.

Kadın ve Demokrasi Derneği, yaptıkları 25 Kasım çalışmasıyla birlikte kadına şiddet konusunda yılmadan mücadele vermeye devam edeceklerinin vurgusunu da yaptı.

KADEM her yıl 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde bir insan hakkı ihlali olan ve coğrafi sınır tanımaksızın tüm dünyada varlığını sürdüren şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla kampanyalar düzenliyor. Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, etnisite, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunu. Her zaman olduğu gibi şimdi ve gelecekte de şiddete kaşı topyekün mücadelemiz kesintisiz devam edecektir. Bu özel gün vesilesiyle toplumun tüm kesimlerini ‘Şiddete Göz Yumma’ diyerek ortak bir mücadeleye davet ediyoruz. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi