Kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla 528 lira kaçak elektrik kullanma cezası kesilen vatandaş, kaçak elektrik kullanmadığını belirterek verilen cezaya itiraz etti.

Zonguldak’ın Bahçelievler Mahallesinde bulunan Karadayı Apartmanında ikamet eden vatandaş abone olduğunu ve kaçak elektrik kullanmadığını iddia ederek Başkent Elektrik’in 'kaçak elektrik kullanımı' iddiası ile kestiği 528 liralık para cezasına itiraz etti.

Dairenin aboneliği yapılmış kaçak elektrik kullanımı diye bir şey söz konusu olamaz diyen Karadayı Apartmanı Yöneticisi Fikret Zaman, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bizler vatandaş olarak kanunlara uymak zorundayız ama bizleri yönetenlerinde bizi koruyup kollaması gerekiyor. Bahçelievler Mahallesinde bulunan Karadayı Apartmanının yöneticisi olarak apartmanın alt katında bulunan 2 adet dairenin elektrik sayaçlarını koydurmak zorundaydım ve bunu yerine getirdim. Başkent Elektrik ve Enerji-Sa’ya gerekli bilgileri ve evrakları vererek aboneliğimizi yaptırdık. Ancak 2019 yılının Ocak ayından 2020 yılının Temmuz ayına kadar bu dairelerimizden bir tanesi boş durumdaydı. Haziran ayında kiracı geldi ve daireye yerleştirip elektrik aboneliğini üzerine aldı. Bir buçuk ay sonra abone olunmasına rağmen kaçak elektrik kullandın diye 528 lira ceza geldi. Bu doğru bir davranış değildir çünkü dairenin aboneliği yapılmış kaçak elektrik kullanımı diye bir şey söz konusu olamaz. Kaldı ki dairenin sayacı var ve sayaçla ilgili yasal her konu yerine getirildi. Kaçak olan bir durum yok. Haksız yere vatandaşı suçlu gösterip ceza kesmek doğru bir davranış değildir. Biz apartman yönetimi olarak ilgili yerlere gerekli başvuruları yaptık. İtizarımızı belirten dilekçemizi verdik. Yetkililer incelemelerini yapacaklar. Ancak abone olunmasına rağmen, yasal olmayan bir durum olmamasına rağmen kiracımızı kaçak elektrik kullandı diye suçlu ilan etmek, ceza kesmek doğru bir davranış değil.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi