Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, Şube ve İlçe Müdürlerinin katılımı ile Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda 2022 yılı ilk 3 ayı için izleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda tüm İlçe müdürleri ilçelerinde yapılan faaliyetlerle ilgili sunumlarını yaparken, merkez ve ilçelerde uygulanan ve biten projeler değerlendirildi.

2022 yılı için planlanan projeler ve yapılması gerekenler, anahtar performans göstergelerinin bulgu paylaşımları ve hedeflerin izlenilebilirliği, 15. Etap kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programı, ilimizde yapılan aşılama çalışmalarının oranları ve sahada karşılaşılan sıkıntılar değerlendirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı toplantı ile ilgili açıklamasında, "Çiftçi ve yetiştiricilerimizin sahada karşılaştıkları sorunları çözmek asli vazifemizdir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak en alt birimden en üst birime kadar bir bütünüz. Zonguldaklı üreticilerimize daha iyi, daha kaliteli hizmet sunabilmek için çalışmalarımızı takım ruhu ile yapmak zorundayız” diyerek şunları söyledi:

“Covid 19 salgını tarım ve hayvancılığı, stratejik bir sektör ve uluslararası güvenlik sorunu olarak ön plana çıkarmıştır. Daha sağlıklı yarınlara ulaşabilmek için belki bugün, dünden daha çok çalışmak zorundayız. Bakanlığımızın tüm hibe ve yardımlarını üreticilerimize eksiksiz olarak ulaştırmalı ve il genelinde üreticilerimize ve yetiştiricilerimize yaptığımız projeler için tüm kurumların kapısını aşındırmalıyız.

Tarımsal üretim seferberliğinde en önemli hedefimiz tarımsal üretimin arttırılmasıdır. Gerek covid 19 salgını, gerekse piyasadaki belirsizlikler üreticilerimiz üzerinde bir maliyet baskısı oluşturmuştur. Bu maliyetin azaltılması yönünde çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Üreticilerimize bilinçli tarım yapmayı göstermeliyiz. Bu konuda ilçe müdürlüklerimizce çiftçi toplantılarının arttırılmasını sağlayacağız. Tarımda gereksiz gübre kullanımı üreticilerimize fazladan maliyet bindirmekte bunun önüne geçebilmek için toprak analizine dayalı gübre kullanımını teşvik etmeliyiz. Üreticilerimizin işleyemediği toprakların üretime kazandırılması konusunda çalışmalar yapmaktayız. Çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda Yonca, Reygras, Buğday, Ayçiçeği tohumları ile Ceviz, Hurma, Fındık Fidanlarını İl Özel İdare Müdürlüğü katkıları ile Çiftçilerimize dağıtarak ekili ve dikili alanlarımızı artırıyoruz.

Stratejik ürünlerin yetiştiriciliğine önem vermeliyiz. Yaptığımız ve yapacağımız projelerde, üreticilerimize yapacağımız tavsiyelerde ulusal çıkarlarımız için yerlilik ve millilik unsurunu ön plana çıkarmalıyız”

Editör: Haber Merkezi